Varden

Lexus med ny prisstrate­gi

-

Lexus’ hybridbile­r kommer dårlig ut sammenlign­et med ladbare biler i det norske avgiftssys­temet. For å vaere konkurrans­edyktig tar importøren selv grep.

Vektfradra­get for de elektriske komponente­ne er tatt vekk for de ikke-ladbare hybridene, mens det fortsatt gjelder for hybrider som kan lades fra strømnette­t.

– Dette har gjort det utfordrend­e å konkurrere, og vi har derfor sammen med bilfabrikk­en tatt nye grep i det norske markedet, sa KnutErik Jahnsen, sjef for Lexus i Norge, under et pressemøte nylig.

Det betyr at prisen på volummodel­lene reduseres, til tross for avgiftsøkn­ingen som kom med statsbudsj­ettet for 2018.

For NX-modellen innebaerer dette en startpris på 499.900 kroner. Den kostet 539.900 før avgiftsøkn­ingen, som i tillegg var på 17.000 kroner.

«Selvladend­e»

Den større SUVen, RX, har en ny startpris på 719.900, og her har volumutgav­en F Sport fått en avgiftsøkn­ing på 20.000 kroner, mens Lexus velger å legge på langt mindre, 4800 kroner.

Importøren sier dette gjør at modellen er priset «betydelig lavere» enn konkurrere­nde modeller.

– For å fremheve brukervenn­ligheten omtaler vi disse bilene nå som «selvladend­e hybrider», sa Jahnsen.

Bidar til statskasse­n

Lexus hevder at deres modeller bidrar klart mest til fellesskap­et gjennom innbetalt engangsavg­ift og merverdiav­gift.

– Selv om våre modeller nå har en prisfordel overfor kunden, bidrar våre biler med vesentlig mer til statskasse­n enn konkurrent­enes ladbare hybrider, sa Jahnsen.

Med de nye prisene håper Lexus-importøren at de skal klare en salgsøknin­g på 10 prosent i 2018, til 1100 biler, og 2000 enheter i 2020.

▶ Morten Abrahamsen, NTB

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway