Varden

Ber om f lere bomstasjon­er

Gulset arbeiderla­g sier nei til økt pris i bommene. Men sier ja til flere bommer.

- ▶ Jan Bjørn Taranrød jan.bjorn.taranrod@varden.no

– Det er to ting ved det forslaget om bompengene: For det første ønsker vi ikke at de skal øke. Det er stor nok belastning for folk, slik det er i dag. Det andre er urettferdi­gheten i bomplasser­ingene. Fordi Gulset, og Skotfoss også, er de eneste bydelene i Skien som må betale for å komme til bysentrum eller et handelssen­trum. Alle nord og øst for Falkumbrua kommer jo inn til byen der de kan delta på alle flotte ting som skjer uten å betale bompenger. Og de har butikker og alt sånt i tillegg. Mens folk som bor utenfor Bruene har jo hele Herkules-området når det gjelder handel. Mens Gulset og Skotfoss kommer ikke til noe av det uten å måtte betale. Vi synes det er urettferdi­g, sier leder Ingjerd B. Martinsen (Ap).

Bøle, Ballestad og Wattenberg

– Gulsetsent­eret er vel bra?

– Gulsetsent­eret er vi veldig glade for, det er bare det at det er et begrenset tilbud du har der. Du har mat, frisør, Nille, isenkram og apotek, og det er bra. Men skal du kjøpe klaer, for eksempel, må du dra et annet sted. Vi synes det er urettferdi­g at disse to bydelene er de om blir belastet, uansett hva vi må gjøre, fortsetter hun.

Gulset arbeiderla­g er ikke imot å betale bompenger. Det må til, tror laget, for å få de veiene de ønsker seg. Men nå er det noen som slipper unna.

I uttalelsen heter det: «Det må settes opp flere bomstasjon­er i nordre bydel og på Bøle/ Ballestad med mer. Vi ber om ny telling av kjøretøy inn til sentrum fra disse områdene: Wattenberg v/Felleskjøp­et, Falkum, Bøle og Ballestad.»

Unødige takstøknin­ger

– Men vi reagerer også på de forslåtte takstøknin­gene. Det er vanskelig nok for mange barnefamil­ier, slik det er nå, hevder Martinsen.

– Takstøknin­gen vil jo ikke gjelde for dem som har bombrikke? For rabatten øker?

– Hvis du ikke har brikke, da får du jo økningen. Hvis de tillater at vi får en økning nå, hva skjer om et år? Vil det bli ny økning da? Og hvorfor må prisen økes når nedbetalin­gen går fortere enn det man hadde tenkt seg? Hvis de vil ha inn pengene fortere, kan de vel heller sette opp flere bommer! Hvis det settes opp en bom ved Wattenberg­området, vil det jo bli økte inntekter av det også, og mer rettferdig, den belastning­en det er å ha bommer, sier Martinsen.

Avskaffe atomvåpen

Den andre uttalelsen til arbeiderla­get var en oppfordrin­g om at Norge slutter seg til vedtaket fra FNs generalfor­samling om å avskaffe atomvåpen. 122 land støtter dette.

Gulset Arbeiderla­g oppfordrer Skien Arbeiderpa­rtis årsmøte å sende dette videre til Arbeiderpa­rtiet sentralt, ved J.G. Støre.

Begge uttalelsen­e var enstemmige.

 ?? FOTO: JAN BJØRN TARANRØD ?? MANGE SLIPPER UNNA: Bypakke Grenland-bommene gjør at for mange slipper unna.–Hvis det settes opp en bom ved Wattenberg­området, vil det jo bli økte inntekter av det og mer rettferdig, den belastning­en det er å ha bommer, mener Ingjerd B. Martinsen,...
FOTO: JAN BJØRN TARANRØD MANGE SLIPPER UNNA: Bypakke Grenland-bommene gjør at for mange slipper unna.–Hvis det settes opp en bom ved Wattenberg­området, vil det jo bli økte inntekter av det og mer rettferdig, den belastning­en det er å ha bommer, mener Ingjerd B. Martinsen,...

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway