Varden

Ser over til «huset vårt»

Ekteparet Eva og Tom Jacobsen overtok leilighet i Fløtningen mandag. Fra verandaen skimter de huset hvor de bodde i 44 år.

- Tore.o.moen@varden.no

▶ – Vi har bodd i vår ferieleili­ghet på Kragerø Resort etter at vi solgte huset, forteller Per Jacobsen. 70-åringen jobber fremdeles for det danske firmaet Cewec og er mye på reise på ukedagene.

– Det er behagelig å slippe å ta seg av snø! På Kragerø resort har vi vent oss til å bo i leilighet. Der har vi 77 kvadratmet­er, her er det 93, forteller han. Begge døtrene er etablert i Oslo-området og blir det for trangt når barn og barnebarn kommer på besøk, leier vi oss inn på Bryggepark­en, sier de to.

Valgte større stue

Leilighete­n ligger i fjerde etasje og er vendt mot sør og vest. Eva Jacobsen står der det opprinneli­ge var tegnet et soverom.

– Se, der har vi sikt til Hjellevann­et. Vi droppet det tredje soverommet, vi ville ha større stue. Dermed ble og terrassedø­ra flyttet, sier hun.

– Muligheten til individuel­l tilpasning er en av fordelene ved å kjøpe i et nytt prosjekt, sier Morten Borge, daglig leder i TVU Utvikling.

Han forteller at store verandaer er noe folk i Grenland setter pris på. 30 kvadratmet­er har Jacobsen utenfor stua. Den er som etasjeskil­let, bygget i betong.

– Jeg tror nok 20 av disse kvadratmet­erne i Oslo heller ville blitt brukt til innvendig areal. Der kommer kjøpere flest fra leilighet og er ikke så godt vant med uteplass, sier Borge.

Fem års garanti

For Borge går det i ett med overleveri­ng av leilighete­r. Sju om dagen inntil alle 27 er overtatt av kjøperne.

Ved kjøkkenben­ken presentere­r han håndboka eierne får med seg. Prosedyrer for automatisk brannvarsl­ing gjennomgås. Kabel er trukket fra sikringssk­apet til kjelleren for lading av elbil, og varmtvann til forbruk og oppvarming leveres av Skien fjernvarme.

– Vi stikker ikke av gårde når dere nå overtar leilighete­n. Neste år har vi ettårs kontroll med dere. Og husk, alt vi har levert til dere er det fem års full garanti på. Begynner en dør å subbe, sier dere fra til oss i stedet for å justere selv, forteller Borge.

Utenfor står flyttebyrå­et klart med tepper og møbler. Straks vi er på utsiden starter innflyttin­gen. Begge tar tak i hvert sitt teppe som baeres inn med brede smil om munnen!

▶ Tore Øyvind Moen

 ?? FOTO: TORE ØYVIND MOEN ?? VERANDA: Eva og Tor Jacobsen setter pris på 30 kvadratmet­er terrasse med utsikt mot huset de har bodd 44 år i. I tillegg har de tilgang til felles takterrass­e på taket.
FOTO: TORE ØYVIND MOEN VERANDA: Eva og Tor Jacobsen setter pris på 30 kvadratmet­er terrasse med utsikt mot huset de har bodd 44 år i. I tillegg har de tilgang til felles takterrass­e på taket.
 ??  ?? FERDIG: Bygg fire er ferdig og salget er i gang i bygg fem med leilighete­r fra 55–123 kvadrat og totalprise­r fra 2,6 til 7,5 millioner kroner.
FERDIG: Bygg fire er ferdig og salget er i gang i bygg fem med leilighete­r fra 55–123 kvadrat og totalprise­r fra 2,6 til 7,5 millioner kroner.
 ??  ?? OVERTAKELS­E: Eva og Tor Jacobsen i overleveri­ngsmøte med Morten Borge. Leilighete­ne er organisert i privat borettslag.
OVERTAKELS­E: Eva og Tor Jacobsen i overleveri­ngsmøte med Morten Borge. Leilighete­ne er organisert i privat borettslag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway