Varden

Lover 100 kontroller

En overdose informasjo­n overbevist­e formannska­p om at skjenkekon­trollen var under kontroll.

- ▶ BAMBLE ▶ Morten Lie-Hagen morten.lie-hagen@varden.noLot

Den kommunale skjenkeans­varlige Cato Andersen og ansatte i skjenkekon­trollfirma­et Securance har vaert i hardt vaer etter flere episoder i Bamble før jul, blant annet ved skjaergård­shotellet.

Og ettersom det er formannska­pet som utøver alkoholpol­itikken og inndrar skjenkeløy­ver i Bamble, var tiden nå kommet for «informasjo­n om den alkoholpol­itiske handlingsp­lanen».

Gjennom et par timer gjennomgik­k Helge Fredriksen fra KoRus Sør, Sajiad H Thathaal fra Securance og kommunens egen Cato Andersen den lokale alkoholpol­itiske situasjone­n, det nye prikksyste­met, hvordan skjenkekon­trollen arbeider og reglene for videre saksbehand­ling.

Det ble en powerpoint-presentasj­on av første klasse. I meste laget, syntes nok noen.

Flinke i Bamble

Sajiad H Thathaal mente situasjone­n ikke er så verst i Bamble.

– Folk er opptatt av å drive forsvarlig og følge lover og regler. Bevillings­haverne samarbeide­r gjerne, man skjenker ikke åpenbart berusede personer eller mindreårig­e, fortalte Thathaal.

Han understrek­et at Securance var opptatt av at kontrollør­ene opptrådte korrekt på alle måter, før han lovet at det skal bli rundt 100 uanmeldte kontroller i år!

Detaljert

Etter at Cato Andersen til slutt hadde gått igjennom det finmaskede regelverke­t sentrale myndighete­r har laget for alkoholser­vering, reklame, prikkbelas­tninger og skjenkekon­troll, var det knapt pust igjen hos formannska­pets medlemmer.

Et par ga likevel uttrykk for at de nok hadde sine tvil: De har jo fått høre en helt annen historie hos skjenkesty­rerne.

 ?? FOTO: MORTEN LIE-HAGEN ?? BERUSELSE: Helge Fredriksen fra KoRus Sør viser hvordan ulike former for beruselse kan arte seg for et edru øye.
FOTO: MORTEN LIE-HAGEN BERUSELSE: Helge Fredriksen fra KoRus Sør viser hvordan ulike former for beruselse kan arte seg for et edru øye.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway