Varden

Leverte varene

Tobias Lauritsen (20) brukte 29 minutter på å skyte seg inn i Odd-hjertene. Spissen scoret to ganger i omgangen han spilte.

-

▶ Tobias Lauritsen (20) spilte sin første kamp for Odd etter overgangen fra Pors. Han svarte med to scoringer da Odd vant 3-1 over kinesisk motstand i La Manga.

▶ Odd vant 3–1 mot kinesiske Shanghai Shenxin FC. Det aller beste for skienslage­t var at Tobias Lauritsen leverte umiddelbar­t.

Etter 29 minutter satte han inn sin første i Odd-drakta etter overgangen fra Pors. Og det kom etter et herlig Odd-angrep.

Thomas Grøgaard kombinerte med Joshua Kitolano, som igjen sendte en nydelig stikker til Rashani. Innlegget havnet hos Martin Broberg, som traff bra. Keeper gjorde en god redning, men returen pirket Lauritsen i mål.

– Det var moro å score med en gang, sier en ydmyk spiss.

Typisk målscorer

Etter 40 minutter gjorde Lauritsen det igjen. Rashani var på vei gjennom, men fikk ikke skutt skikkelig. Ballen havnet hos Lauritsen, som skjøt hardt og kontroller­t i lengste hjørne.

– Var dette typisk for en målscorer?

– Jeg hadde jo litt tur. Elba skjøt og så traff ballen en spiller, før den landet hos meg. Jeg var på riktig sted til rett tid. Jeg har vaert det noen ganger. Det var uansett deilig.

Lettelse

– Hvordan er det for deg å få en slik start?

– Jeg blir jo lettet og må bare jobbe hardt videre. Jeg satser på å gjøre det samme i eliteserie­n, sier en blid målscorer.

– Scoringene til Tobias er sånn «målscorert­akter». Han må vaere på rett sted. De er absolutt ikke ferdigscor­et, tilføyer trener Dag-Eilev Fagermo, som også gledet seg over en annen målscorer.

– Den siste av Nordkvelle er også gledelig. Vi har snakket mye om han må bruke steget og gå innover for å skyte, fordi han har ett fantastisk skudd.

Det var etter 73 minutter indreløper­en kom fra skrått hold og skjøt i det korte hjørnet. Keeper Tang feilvurder­te og ballen gikk i mål.

Fire minutter senere var Shanghai på en sjelden visitt og fikk et hjørnespar­k. Odd fikk aldri klarert. Dermed hamret Tong Chaoshusan­g inn redu-

seringen, slik at kampen endte 3–1 til Odd. ▶ Nils-Tore Olsen og Tom Arne Borgersen sport@varden.no

?? FOTO: TOM ARNE BORGERSEN ??
 ??  ?? KONTRAKT: Benjamin Gleditsch spilte sin første kamp på fem måneder etter skade, og var god for Odd.
 ??  ?? PROBLEMATI­SK: Sigurd Hauso Haugen innrømmer at han preges av å bli satt sist i spisskøen.
 ??  ?? TO MÅL: Tobias Lauritsen debuterte med stil. Han brukte 29 minutter på å score mål. Etter 40 minutter hadde han fikset to.