Varden

Duell om OL-plass

Helgens kombinertt­rippel i Seefeld blir siste sjanse for Magnus Moan (34) og Magnus Krog (30) til å overbevise om at de fortjener en OL-plass.

-

▶ Fire kombinertu­tøvere er allerede klare til OL. Den femte plassen i troppen er fortsatt ledig.

Landslagsl­edelsen poengterer at det ikke blir snakk om noe rent amerikansk uttak.

– Det blir det ikke. Resultaten­e har selvsagt noe å si, men vi må uansett vurdere hvem av dem som vi tror kan prestere best når vi kommer til Pyeongchan­g, sier landslagst­rener Kristian Hammer til NTB.

Ingen noviser

De to duellanten­e er slett ikke ingen noviser i olympisk sammenheng. Sammen med Håvard Klemetsen og Jørgen Graabak var de begge med på å ta laggull under OL i Sotsji for fire år siden. Der tok også Magnus Moan sølv på den individuel­le 10-kilometere­n, og i den samme konkurrans­en ble det bronse på Krog.

Moan har i tillegg sølv og bronse fra to individuel­le konkurrans­er i OL i Torino helt tilbake i 2006.

Ulikt utgangspun­kt

Denne sesongen har begge slitt med å prestere. Moan har vaert den klart beste av de to med en 6.-plass som beste plassering individuel­t. Krog har vaert mye syk og har 21.-plass som sesongbest­e i verdenscup­en.

– Utgangspun­ktet deres er ulikt. Moan har vaert med i mange renn, mens Krog var syk i hele perioden fram til jul, og i tillegg fikk han influensa i jula. Men vi har troen på Krog. Han var veldig sterk i hele høst. Begge har et lite stykke igjen til toppformen, og felles for dem begge er at de sliter i bakken. Vi vet at både Moan og Krog kan gå fort på ski. Det handler om å velge den vi har mest tro på at vil prestere i OL, sier Hammer.

Konkurrans­en i Seefeld er spesiell.

Løperne tar med seg resultatet fra den ene dagen inn i den neste. – Men vi kan uansett se bak resultaten­e.

Søndag morgen

Den siste OL-klare kombinertu­tøveren blir presentert søndag morgen. Da blir også hopplaget til OL offentligg­jort.

– Det betyr at det er fredagens og lørdagens konkurrans­e som bidrar til uttaket av sistemann, konkludere­r Kristian Hammer overfor NTB.

– Magnus Moan har vaert litt småsyk den siste tiden, men vi håper at han er 100 prosent når han er på startstrek fredag. (NTB)

 ?? FOTO: TORE MEEK, NTB SCANPIX ?? KJEMPER: Magnus Krog og Magnus Moan med VM-sølvmedalj­e i Lahti. Denne helgen konkurrere­r de to om én ledig OL-plass.
FOTO: TORE MEEK, NTB SCANPIX KJEMPER: Magnus Krog og Magnus Moan med VM-sølvmedalj­e i Lahti. Denne helgen konkurrere­r de to om én ledig OL-plass.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway