Varden

Kjørte inn i parkert bil og stakk fra stedet

Bilen sto parkert utenfor butikken i ti minutter. Da eieren kom ut var den påført skader for 18.000 kroner. – Helt pyton, sukker Bjørn Moen.

- ▶ SKIEN ▶ Nils Skumsvoll nils.skumsvoll@varden.no

Ekteparet Bjørn Moen og Eli Qvam kan ikke annet enn å riste på hodet, og betale egen- andelen på 8.000 kroner.

Det var torsdag Qvam parkerte bilen sin utenfor Kiwi på Frogner. Da hun kom ut oppdaget hun at en ukjent bil hadde rygget på bilen og sørget for en solid bulk i siden.

Ingen kontaktinf­ormasjon

Man skulle kanskje forvente at føreren av den andre bilen la igjen en lapp på ruta, men så skjedde ikke.

– Det er jo helt umulig å ikke legge merke til at du rygger på en annen bil når skaden blir så stor som dette her, mener Moen, som møter Varden utenfor boligen på Sneltvedt dagen derpå.

Så langt har ingen tatt kontakt for å bekjenne sine synder, tross en godt synlig lapp på Kiwi og massiv deling av bildene på Facebook.

– De har ikke overvåking av det aktuelle området på Kiwi. De ansatte har imidlertid vaert veldig behjelpeli­ge, og hengt opp lappen vi har laget. De har også ringt flere ganger for å høre om det er noe nytt, det setter vi pris på, sier Moen, som tross alt er glad for å slippe unna med en egenandel.

– Bonusen blir stående upåvirket heldigvis. Vi har kjørt skadefritt i en årrekke, men etter dette justerer vi nok egenandele­n ned, sier han.

Svaert vanlig

Ekteparet er på ingen måte alene om å oppleve at noen kjører på bilen og stikker av fra ansvaret.

– Dette skjer dessverre hele tiden, ikke minst i disse dager med glatte forhold, sier informasjo­nsdirektør i IF, Sigmund Clementz.

En undersøkel­se de gjennomfør­te for noen år siden viste at åtte av ti hadde opplevd dette i løpet av sin tid som bileiere.

– Det sier jo litt om hvor stort problemet er. Dette er jo ofte skader som ikke blir meldt inn til selskapene også, av frykt for at det skal påvirke bonusen. Det har vi og flere andre selskaper gjort noe med, så mitt råd er å ta kontakt uansett, så kan man sammen komme fram til hva regnestykk­et blir, og deretter ta stilling til hvordan man ønsker å løse det, sier han til Varden.

 ??  ??
 ??  ?? KJEDELIG: Det var på denne parkerings­plassen ved Kiwi på Frogner bilen sto parkert da den ble bulket torsdag formiddag.
KJEDELIG: Det var på denne parkerings­plassen ved Kiwi på Frogner bilen sto parkert da den ble bulket torsdag formiddag.
 ?? FOTO: IF ?? VANLIG PROBLEM: Det bekrefter Sigmund Clemnz i IF.
FOTO: IF VANLIG PROBLEM: Det bekrefter Sigmund Clemnz i IF.
 ??  ?? DYRT: Skaden kommer på 18.000 kroner hos verkstedet. Egenandele­n kommer på 8.000 kroner. – Det er surt medpengene, men minst like irriterend­e at folk bare stikker av på denne måten, mener Bjørn Moen.
DYRT: Skaden kommer på 18.000 kroner hos verkstedet. Egenandele­n kommer på 8.000 kroner. – Det er surt medpengene, men minst like irriterend­e at folk bare stikker av på denne måten, mener Bjørn Moen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway