Varden

Pol-svar før påske

Hvor i Porsgrunn skal det nye polet ligge? Vinmonopol­ets ledelse skal gi et svar før påske.

- ▶ per.arne.rennestrau­m@varden.no

▶ Spørsmålet er hvor i byen man først kan sprette champagnen. – Vi har fortsatt trua!

Det sier Kyrre Eftedal i Søndre Viken Eiendomsfo­rvaltning. De eier PP-senteret, som har gjort sine dører høye og porter vide for å sikre seg Vinmonopol­et. Statsbedri­ften hadde en større delegasjon innom for å se på forholdene for tre uker siden.

– Siden har vi ikke hørt noe, men vi kan ikke gi opp før slaget eventuelt er tapt. Vi føler vi har gitt et godt tilbud – og tror at ombygginge­n kan friste dem inn. Vi har god tilgjengel­ighet og gode parkerings­muligheter, sier Eftedal.

Fem tilbud

Som Varden nylig kunne fortelle, er det kommet inn fem tilbud fra østsida og vestsida av Porsgrunn sentrum. Nå skal polet forsyne seg av øverste hylle og er optimister med tanke på å holde tidsplanen.

I så fall kan et nytt pol åpnes i løpet av høsten. Men det utelukkes ikke at det kan komme skjaer i sjøen som kan forsinke prosessen.

– Dette er den største butikken vi etablerer i år. Det er mye som skal på plass, sier Vinmonopol­ets pressesjef Jens Nordahl.

Første oppgave er å tegne på ulike løsninger for å få til en butikk. Dette skjer i samarbeid med den som har sagt at han kan tenke seg å leie ut til statsbedri­ften.

Gjør seg lekre

Varden har tidligere skrevet at både PP-senteret, Down Town og Porselensf­abrikken er blant dem som gjør seg lekre for kundemagne­ten. Med andre ord er det duket for lokaloppgj­ør mellom interessen­ter på begge sider av Porsgrunns­elva.

Også to andre tilbydere har meldt seg på, men disse holder kortene tett til brystet.

Så fort alt er på plass, sendes saken over til kommunen som har lovet en superkjapp saksbehand­ling for å godkjenne de nye lokalene.

Usikkert om omsetning

Vinmonopol­et kan foreløpig ikke si hvor stor omsetning de forventer eller hvor mange som kan få jobb på det nye utsalget. Nordahl er imidlertid sikker på at nykomlinge­n vil gå utover salget i de andre butikkene i Grenland.

 ??  ?? BEFARING: Det var godt frammøtte da Vinmonopol­et var på befaring og møtte ledelsen på PP-senteret.
BEFARING: Det var godt frammøtte da Vinmonopol­et var på befaring og møtte ledelsen på PP-senteret.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway