Varden

Konkurs til politiet

Driveren av bensinstas­jonen sendte de ansatte hjem og låste døra. 13 mistet jobben og kreditorer måtte se langt etter millionbel­øp.

- ▶ ▶ per.arne.rennestrau­m@varden.no

Regnskapet­s time er unnagjort etter konkursen i selskapet Skjelsvik Pølse & Bensin AS i april 2017. Tilbake sitter kreditorer som tapte stort på Circle K-kollapsen på Skjelsvik. Bensinstas­jonen har nå nye eiere.

Oversendt politiet

Bobestyrer mener det kan foreligge en overtredel­se av straffelov­en, og har sendt saken til politiet. Til sammen kom det inn krav på 2,9 millioner. De ansatte måtte få lønnsgaran­tifondet til å dekke krav på over 300.000. Uprioriter­te krav og pantekrav var på drøye 2,5 millioner. Takket vaere penger på konto og salg av driftstilb­ehør og varelager, lot det seg gjøre å betale ut panthaver og bostyrer. Til sammen var det 730.000 i aktiva i boet. Etter konkursen var det problemati­sk å få kontakt med selskapets ledelse. Bostyrer hevder at selskapet hadde et betydelig mellomvaer­ende med selskapets eier.

– Styreleder har imidlertid gjort seg utilgjenge­lig for bobestyrer. Etter en samlet vurdering har boet kommet fram til at kravet ikke forfølges, heter det i sluttinnbe­retningen fra advokat Øystein Malmgren.

Boet mener det kan foreligge en eller flere overtredel­ser i straffelov­ens kap. 31.

Også i Hovenga

Samme driver hadde også hånd om Circle K-stasjonen i Hovenga som gikk konkurs like før. Her var kravene noe lavere. Begge selskapene kunne vise til flere år med positive tall. Hovenga hadde samlet et driftsresu­ltat på mer enn 300.000 kroner i 2013, 2014 og 2015. Skjelsvik Bensin & Pølser bokførte også driftsover­skudd i 2014 og 2015.

Varden har forsøkt å komme i kontakt med styreleder uten å lykkes.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway