Varden

Endene blir adoptert

De seks stokkenden­e som har lagt sin elsk på Kiwi Ulefoss, skal få et nytt hjem – de må bare la seg fange først.

- ▶ ▶ andreas.soltvedt@varden.no

De er søte, men visst følger det også utfordring­er med når seks stokkender gakker rundt tett ved en matbutikk naer sagt til alle døgnets tider. Varden har tidligere fortalt historien om endene som har lagt sin elsk på Kiwi Ulefoss’ umiddelbar­e naerområde. Nå er det landet en løsning for de seks fjaerdotte­ne.

En helt fin løsning

Plan- og utviklings­rådgiver i Nome kommune, Kirsti Arvesen Nesheim, kan fortelle at en lokal gård blir neste andestopp.

– Det siste jeg har hørt er at de blir adoptert. De «lander» på en gård etter at det kom en henvendels­e fra vedkommend­e som eier gården, sier Arvesen Nesheim.

– Hva tenker kommunen om adopsjonsl­øsningen?

– Det er jo sidestilt med at endene blir flyttet. Hvis endene kommer til noen som synes det er greit å ta seg av dem, tenker jeg at det er helt fint, sier Arve- sen Nesheim til Varden.

Fint at de får et trygt hjem

Plan- og utviklings­rådgiveren er klar på at hun muligens tråkker noen på taerne når hun sier det hun sier.

– Men i utgangspun­ktet synes jeg flyttingen av de seks endene er veldig positiv. Jeg tror det blir veldig vanskelig å få endene vekk fra butikkområ­det uten å ty til noe «drastisk». Da er det fint at de kan komme til et sted hvor noen setter pris på dem og hvor endene kan vaere i ferd, mener Arvesen Nesheim.

– Kan det ikke tenkes at endene vil fly tilbake?

– Ikke hvis de har det bra der hvor de er. Får de mat og kan bade, slår de seg til ro, sier kommunens førstekvin­ne når det kommer til andefugl.

Ikke bare enkelt

Butikksjef ved Kiwi Ulefoss, Monica Beitland, er glad for at andesaken får en løsning, selv om endene ennå ikke har latt seg friste til å bytte omgivelser.

– Vi jobber med saken. De er her fortsatt, konstatere­r Beitland i en prat med Varden onsdag ettermidda­g.

Saerlig lang flytting blir det uansett ikke snakk om for de butikkglad­e andefuglen­e. Mottaksste­det er i Nome.

– De kommer til et godt hjem? – Ja, det gjør de, sier Beitland. Kirsti Arvesen Nesheim opplyser at endene ikke ville vaere med ved første flyttefors­øk.

– Kanskje de vagger inn i buret hvis det ligger noen ekstra godbiter der, sier hun.

 ?? FOTO: ANDREAS SOLTVEDT ?? HAR FUNNET LØSNING: «Kiwi-endene» på Ulefoss – her foreviget med butikksjef Monica Beitland i bakgrunnen sist uke – kan se fram til en ny tilvaerels­e i trygge omgivelser. Nå gjenstår det bare å se om endene lar seg «lure» til å bli med på flyttingen.
FOTO: ANDREAS SOLTVEDT HAR FUNNET LØSNING: «Kiwi-endene» på Ulefoss – her foreviget med butikksjef Monica Beitland i bakgrunnen sist uke – kan se fram til en ny tilvaerels­e i trygge omgivelser. Nå gjenstår det bare å se om endene lar seg «lure» til å bli med på flyttingen.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway