Varden

Trår til med israce

Bilforhand­ler Gisle Valen trår til med israce på Kvitåvatn oppunder Gaustatopp­en. Vil du vaere med på bilmoroa, så koster det deg 2.290 kroner i inngangsbi­llett.

- ▶ ▶ knut.heggenes@varden.no

Det er sjette gang racingentu­siast Valen inviterer til Winter Experience i øvre Telemark. Valget av arrangemen­tssted falt for 2018-utgaven på Gaustablik­k og Kvitåvatn.

Noen piruetter på isen

Skal du vaere med på fartsleken på isen er prislappen 2.290 kroner. Inngangsbi­lletten inkluderer muligheten for å teste egen bli, en av Gisle Valens ti bilmerker eller rett og slett få en «privatsjåf­ør» til å ta noen piruetter på isen.

Det er også mulig å kjøpe seg inngangsbi­llett til VIP-teltet på iskanten. Da må du ut med 400 kroner.

Enda råere enn tidligere

Helgen 4. og 5. februar skal isbanen vaere klar for fartsfeste­n, og Valen lover et enda større og råere arrangemen­t enn tidligere. Den gamle rallyfører­en vil selv vaere på plass for å trimme gassfoten og pleie kunder.

– Du synes ikke det er dyrt med 2.290 kroner for litt istid?

– Nei, du må huske på at det inkluderer alt. Vi legger masse penger i arrangemen­tet. Det går helt sikkert med tap, men det er moro og vi lager topp underholdn­ing, sier Valen.

Bilfolk fra hele landet

– Hvor mange regner du med tar turen?

– I fjor hadde vi rundt 300 med på arrangemen­tet. De fikk teste både egne og våre biler. Jeg har folk som har vaert med alle seks gangene.

– Hvem er det som tar turen på Winter Experience?

– Det er todelt. Rundt halvparten har lyst til å virkelig teste sin egen bil – se hva den duger til på isen. Den andre delen kommer for å få instruksjo­n av gode instruktør­er, se på ulike bilmerker og rett og slett ha det moro. Dette er jo først og fremst et stort bilevent der folk skal ha det gøy med bil.

– Hvorfor Gaustablik­k og Kvitåvatn?

– Vi har vaert i Kviteseid og Høydalsmo tidligere. Denne gangen var det lokale krefter i Tinn som gjerne ville at vi skulle komme . Det sa vi ja til.

Et adrenalink­ick

– Vi ønsker å vise fram vårt flotte Telemark til de som kommer fra andre deler av landet. Det er også en del av poenget, men først og fremst er dette moro med bil og sjansen til å få et adrenalink­ick jeg er sikker på få har opplevd.

Valen garanterer at det vil bruse godt i årene når gassen trås i bunn.

– For en fartsgal som meg er det rene bonanza å få kjøre fritt på isen som dette, avslutter Gisle Valen

 ?? FOTO: AUTOSTRADA ?? SAMLING: Det har vaert godt med folk på de siste arrangemen­tene av Winter Experience. Bildene er fra 2016.
FOTO: AUTOSTRADA SAMLING: Det har vaert godt med folk på de siste arrangemen­tene av Winter Experience. Bildene er fra 2016.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway