Varden

Kjøpte butikken selv

Mats (22) og Ole Carsten (24) startet som ekstrahjel­pere på Tolema. Nå har de kjøpt butikken og styrer hele skuta selv.

- ▶ tone.lensebakke­n@varden.no i Porsgrunn.

▶ – Det er litt artig. Vi jobbet sammen her i sommer og tenkte og drømte litt. Så plutselig satt vi med en butikk i fanget, forteller Ole Carsten Sandvik Pedersen. Butikken gutta har kjøpt er Tolema, som ligger rett ved Vitensente­ret i Porsgrunn.

– Her har vi alt til båten, utenom båten, smiler Ole Carsten.

Drømmejobb

Tidligere eier av Tolema er Finn Erik Johnsen. Nå er det Mats Wigestrand og Ole Carsten Sandvik Pedersen som har tatt over roret.

– Jeg begynte som sommer og vår-hjelp mens jeg studerte økonomi. Så ble det mer og mer jobb, jeg tror de synes jeg var flink, smiler Ole Carsten.

– I fjor høst var jeg i ferd med å bli elektriker, men så ble det butikk i stedet. Dette har jo vaert drømmen helt fra jeg startet her. Båt er moro og jeg passer ganske greit inn her. Mats har også jobbet som ekstrahjel­p over en periode på et par år.

– Jeg har egentlig fagbrev som bilmekanik­er og har studert bedriftsøk­onomi. Men, jeg er fornøyd med at jeg endte opp her, jeg trives veldig godt og var ikke i tvil da jeg fikk muligheten.

Tolema Båtutstyr sitt regnskap for 2016 viste en omsetning på 4 950.000 med et registrert årsresulta­t på 4.000 kroner og et resultat før skatt på 14 000 kroner.

Mange planer for butikken

Gutta tok over rett før jul og sitter nå med 90 prosent av aksjene. Nå er de i gang med oppgraderi­nger og gleder seg til båtfolket er i gang med årets sesong.

– Det første vi gjorde da vi tok over var å ta en skikkelig rydderunde. Nå har vi laget ny disk. Vi må fornye litt. Planen er å få det mer maritimt, det skal ikke se ut som en lagerbygni­ng, sier Ole Carsten ivrig.

– Litt mer showroom og utstilling.

– Det er ganske rolig her i butikken nå, det er i midten av mars at kjøret starter. Så er det bånn gass fram til juli, sier Mats.

Gutta deler på ansvaret i butikken.

– Det er fifty fifty. Vi er helt dønn like, begge har ansvar for alt, smiler Ole Carsten.

– Hvorfor overlater du butikken til disse to?

– De har det pågangsmot­et jeg hadde for 20 år siden og jeg har absolutt trua på dem, sier tidligere eier Finn Erik Johnsen.

– Det er masse båtfolk i Grenland og det må vi utnytte mest mulig. Det er alltid en risiko, men vi har trua vi, avslutter Mats.

 ?? ALLE FOTO: TONE LENSEBAKKE­N ?? BUTIKKDRØM: (Fra høyre) Ole Carsten Sandvik Pedersen (24) og Mats Wigestrand (22) fikk drømmen oppfylt. De har kjøpt butikken hvor de har hatt sommerjobb de siste åra.
ALLE FOTO: TONE LENSEBAKKE­N BUTIKKDRØM: (Fra høyre) Ole Carsten Sandvik Pedersen (24) og Mats Wigestrand (22) fikk drømmen oppfylt. De har kjøpt butikken hvor de har hatt sommerjobb de siste åra.
 ??  ?? SNART SESONG: Tolema ligger rett ved vitensente­ret
SNART SESONG: Tolema ligger rett ved vitensente­ret

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway