Varden

Kan havne i Sogndal

- ▶ LA MANGA

Reiser trolig hjem fra La Manga rett over helgen.

Varden har fått vite at Sogndal er i dialog med Odd i forbindels­e med en overgang for Sigurd Hauso Haugen, og at han kan begynne å pakke kofferten – hvis forhandlin­gene løser seg.

– Jeg vil ikke si hvilken klubb det er, men det er riktig at jeg er i konkret dialog med en klubb i OBOS-ligaen. Hvis alt går slik jeg håper på, så reiser jeg hjem fra La Manga om noen få dager.

– Jeg har jo sagt veldig lenge at «nå skjer det snart», men denne gangen gjør det nok det. Jeg venter på beskjed fra min agent i løpet av dagen. Mine betingelse­r må jo vaere på plass, og så må jo Odd bli enig med klubben, forteller han rett etter fredagens treningsøk­t.

Hauso Haugen kan nesten ikke vente med å reise hjem.

– Oppholdet her har jeg fått veldig lite igjen for. Ikke fikk jeg spilletid i går, slik jeg ble lovet. Jeg kjeder meg, selv om jeg selvfølgel­ig har det bra sammen med lagkamerat­ene. Vaeret veksler veldig og alt er egentlig «bunn i bøtta».

– Er du tilfreds med at Fagermo sier at du er en fin gutt og han forstår hvorfor du blir frustrert, men at slik er fotballver­den?

– Jeg er tilfreds hvis ting skjer fort som bare det og jeg kan reise hjem. Men det er vel kanskje den mørke siden av fotballen. Men jeg forstår det, selv om det ikke er enkelt.

Over ti år

Veteranen som fyller 34 om én måned er i gang med sesongoppk­jøringen i La Manga. På den spanske solkysten har han vaert i godt over ti år til sammen.

– Gode treningsfo­rhold og det er alltid godt å komme på treningsle­ir i Spania. Samtidig er det bra å spille kamper igjen, legger han til.

Han var skuffet over fjorårsses­ongen.

– Vi ble sett på som et topplag, og vi så på oss selv som det. I år skal vi reise oss igjen, sier han.

Han er fortsatt motivert, alderen tatt i betraktnin­g.

Tåler det fortsatt

– Jeg håper å ha mange år igjen å spille fotball på toppnivå. Fortsatt er jeg inspirert og tåler en oppkjøring. Når man føler at det er tungt, så er det

– Jeg har ambisjoner om å ha denne plassen i flere år enda, og tenker ikke på konkurrans­en, sier han om utfordrere­n, som han mener er spennende.

Espen Ruud mener Gleditsch virker frisk og disipliner­t.

– Han jobber hardt, er stabil og dermed er han en spiller du kan stole på, forklarer han.

Gleditsch er en av de unge, nye spillerne som er med i La Manga. Søndag spiller han for kontrakt når han får 45 minutter mot danske Horsens.

Ruud forventer mer av Oddtroppen enn det laget presterte i fjor, og tror utskiftnin­ger bare er positivt.

– Nye spiller inn er aldri galt. Vi har fått inn mange unge spillere, og jeg håper at de tar steg. Samtidig har vi også fått endringer i trenerteam­et, som jeg også tror kan vaere positivt, legger han til.

– Når det kommer noe nytt blod, så kan vi ha godt av det på en måte, avslutter han.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway