Varden

Ikke nå eller aldri

Både Pors og Herkules er på etterskudd før innspurten i opprykkska­mpen til 1. divisjon. Men tror ikke det er nå eller aldri.

- ▶ ▶ bjorn.borge@varden.no

Lørdag spiller Herkules hjemme mot Bodøs rekrutter, mens Pors-jentene får besøk av Hinna.

Begge er kamper med gode sjanser for hjemmeseie­r, men de to telemarksl­agene er også avhengig av hjelp for å ta igjen henholdsvi­s OSI (herrer) og Ålgård (kvinner) i kampen om avdelingss­eier og rett til å få spille kvalifiser­ing.

– Det kan hende at OSI stiller litt redusert i helgen, men vi kan uansett ikke gjøre noe mer enn egen jobb, sier Herkulestr­ener Christoffe­r Martinusse­n.

Gode signaler

Det står stemplet «ungt og lovende» på det mannskapet han leder i toppkampen denne sesongen, og treneren håper det også vil gjøre det neste sesong – uansett divisjon.

– Vi er godt i gang med planleggin­g av neste sesong, og signalene er at gutta blir. Så vil det vaere uvisst med studier og tålmodighe­t hos enkelte, og spørsmålet er hva som er best av å satse høyere og få en bedre treningshv­erdag – men dårligere kamphverda­g – eller fortsatt ta utviklinge­n her.

Nå 35

Han har uansett opplevd en veldig forskjell fra sine aller første dager i skiensklub­ben.

– Da jeg kom hit, hadde vi 11 mann i troppen. Nå har vi ei treningsgr­uppe, med rekrutter involvert, som teller 35. Du får spørre dem som kjenner historien helt, men jeg tror ikke Herkules har hatt en bedre tropp på mange, mange år, sier treneren.

Ser viktighete­n

I Pors er det 97-årgangen som er grunnstamm­en i et lag som ikke ser seg blind på tabellen.

Men de vet hvordan den ser ut.

– En kamp av gangen. Det fungerer best i det lange løp. Men vi ser jo viktighete­n av kampen lørdag, og jentene vet at vi er godt med hvis vi vinner. Taper vi, går også Hinna forbi oss, og da ser det jo straks mer komplisert ut, sier trener Anstein Engravslia.

Minus to er alle Pors-spillerne på kontrakt forbi årets sesong, og Engravslia føler at man har kontinuite­t videre.

– Uansett hvilken divisjon man snakker om, sier han.

Optimalt tilbud

Men både for Pors og håndballen i fylket, vil han veldig gjerne også kunne tilby 1. divisjon som arena.

– Med Gjerpen i eliten, vil lag i 1. og 2. divisjon bety en god utviklings­trapp, og et tilbud for alle. For meg ville det vaert det optimale. Som i fotball, med Odd i eliten og Notodden i 1. divisjon, sier den rutinerte treneren.

Øvrige kamper for lokale lag i 2. divisjon denne helgen: Gjerpen II – Hinna (søndag, kvinner). Skarphedin – Bodø II (søndag, menn).

 ?? FOTO: BJØRN BORGE ?? STENGE: Pors må stenge bakover i nestentopp­kampen mot Hinna lørdag
FOTO: BJØRN BORGE STENGE: Pors må stenge bakover i nestentopp­kampen mot Hinna lørdag

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway