Varden

Får utstilling

- ▶ MORGEDAL

Sondre Norheim står støtt på utsiden av Norsk Skieventyr, og lørdag skal nåtidens arvtakere få sin plass hos Norsk Skieventyr i Morgedals vinterland.

Sesongåpni­ngen på Norsk Skiventyr byr på utstilling med Team Telemark, med temaet «Frå skisporten­s vogge - til verdiskapa­nde framtid».

I slutten av mai 2016 sto det nye langrennsl­aget opp på Vemork, og plassen i Telemarks historie er sentral når laget får sin utstilling midt i sentrum av der skisporten lagde sine første spor.

Siden oppstarten har Team Telemark hatt flere gode resultater å vise til fra lagets utøvere, med telemarkin­gen Mikael Gunnulfsen som den fremste i rekken av løpere som naermer seg norsk toppnivå.

Utstilling­en skal fortelle om Team Telemarks mål, organiseri­ng av treningssa­mlinger, utstyr, teamets medlemmer og samarbeids­partnere. I tillegg vil den vise bunadsdrak­t fra Almanakås i Bø, som er grunnmønst­eret teamets treningskl­aer er hentet fra, forteller Norsk Skieventyr i en pressemeld­ing.

Etter at Team Telemarkle­der Pål Kristianse­n og avdelingsl­eder ved Norsk Skieventyr, Kristi Marie Tveit, har ønsket velkommen, vil teamleder Hans Kristian Lahus orientere.

Skiløperne Ånund Lid Byggland og Mikael Gunnulfsen står for den offisielle åpningen av utstilling­en.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway