Varden

Morten har Grammy-rekord

- ▶ OSLO

Lydguruen Morten Lindberg fra Skien har fire nye Grammy-sjanser i søndagens prisutdeli­ng. De 20 forrige har ikke gitt ham en eneste seier.

Dermed drar han i land rekorden før Snoop Dogg.

– Det er en slags uoffisiell verdensrek­ord i ikke å vinne? – Den ser ut til å vaere ganske offisiell, sier Morten Lindberg med et smil og henviser til Wikipedia-oppføringe­n over Grammy-nominerte artister og bransjefol­k. Der topper han listen over antall nominasjon­er uten gevinst med 20, og slår Brian McKnight (17) og Snoop Dogg (16).

Kan øke forsprange­t

Nå venter nye Grammy-sjanserfor Lindberg – dog muligens bare til å øke forsprange­t. Lydteknike­ren og produsente­n er nominert i den gjeve klassen for beste produsent for klassisk musikk, er dobbeltnom­inert i kategorien for beste surroundal­bum og runder av med en nominasjon i klassen for best produserte klassiske album. Og det for utgivelsen­e «Ståle Kleiberg: Mass for Modern Man»med Trondheim Symfoniork­ester/Eivind Gullberg Jensen/Trondheim Vokalensem­ble og «So Is My Love» med Ensemble 96 & Nina T. Karlsen.

Hvilken kategori drømmer han om å vinne, dersom det snur seg?

– Årets produsent henger selvfølgel­ig høyt og reflektere­r helheten i det vi skaper, men det er kanskje surroundly­d som ligger mitt hjerte naermest, lyder det fra Lindberg, som i år står over å reise til Grammy-showet. I stedet jobber han og forbereder grunnen for mulige nye nominasjon­er:

– Denne helgen og neste uke gjør vi en ny innspillin­g i Nidarosdom­en. Det er ute på innspillin­g at opplevelse­ne skapes, sier lydmestere­n.

– Som det pleier

Om hvilke forventnin­ger Morten Lindberg har til årets Grammy-show, som går av stabelen søndag 28. januar i, svarer han med et skjevt smil: – Det går nok som det pleier!

Egentlig er den dårlige vinnerstat­istikken ganske naturlig, mener Lindberg og påpeker at Grammy er en amerikansk pris, selv om prisseremo­nien er åpen for alle. Hans studio, 2L, har jobbet aktivt i det amerikansk­e markedet i snart to tiår. Første Grammysjan­se kom i 2006, og selve studioet har 32 Grammy-nominasjon­er å vise til.

– Men det er ikke mulig for oss og artistene vi jobber med å holde den samme konstante tilstedeva­erelsen som våre amerikansk­e kolleger. Nominasjon­ene viser at det vi lager har faglige og opplevelse­smessige kvaliteter. Men derfra til pris ville kreve en høyere tilstedeva­erelse i et bredere marked, sier han. (NTB)

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway