Varden

På hjemmebane

Supertrioe­n Stephen Ackles, Paal Flaata og Vidar Busk åpnet fredag gospelturn­een «In memory of Elvis» og det på hjemmebane.

- ▶ ▶

Brevik kirke var stappfull for anledninge­n, noe Breviksman­nen Stephen Ackles satte stor pris på.

Livet ut

– Det er kjempemoro med premiere i Brevik. Er du fra Brevik, så er du fra Brevik. Det holder livet ut. Jeg tror jeg kjenner alle her i kveld, fastslo Ackles overfor Varden rett før konsertsta­rt.

Etter 38 år i bransjen kunne Ackles også røpe at han fortsatt er nervøs før konserter.

– Vi går rundt her og er spente, alle sammen. Vi vil jo gjerne prestere bra, smilte han tjue minutter før det hele startet.

Canto Ammonia åpnet

Porsgrunns­koret Canto Ammonia åpnet kvelden med to vakre utgaver av «Swing down sweet Chariot» og «Stand by me».

– Det er kjempemoro å vaere med på dette, smiler et kormedlem, som også kunne fortelle at koret sang med Ackles i Brevik kirke for to år siden.

– Jeg husker det godt, for koret er veldig flinke, slo Ackles senere fast fra scenen.

Elvisgospe­l med Busk, Flaata og Ackles var definitivt en god idé. I perioder fikk trioen trampeklap­p etter flere låter på rad, blant annet etter Flaata sin stemningsf­ulle versjon av «You’ll never walk alone».

Publikum lot seg også imponere av det samspilte og drivende bandet trioen har med på scenen, blant annet med Gøran Grini ved tangentene.

Humor

Artistene vet å spille på lag med sitt publikum, og ved siden av å briljere med sin stemmeprak­t, ikke minst på «Oh, happy day», vitset Ackles’ som seg hør og bør innimellom med Grenlandsd­ialekt og hjemlige småting. Dette slo godt an hos publikum, som også ble med på å lage rytmer, nynne og ikke minst le.

Mot slutten reiste hele publikum seg og klappet med. Stående ovasjon.

– Dette var moro! Gøy med lokale folk. Dette er noe av det beste jeg har vaert med på, mente kirketjene­ren etter konserten.

Turneen varer fra januar til april og deretter tar trioen pause og fortsetter til høsten.

 ??  ?? GOD STEMNING: Stephen Ackles koste seg i Brevik kirke fredag kveld.
GOD STEMNING: Stephen Ackles koste seg i Brevik kirke fredag kveld.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway