Varden

Nødhjelp til Yara

Den rykende ferske naeringsmi­nisteren Torbjørn Røe Isaksen har hatt en rivende utvikling. Det er litt mer stas å dele ut 1,6 milliarder i nødhjelp til Yara enn å spise svett gulost sammen med snørrungen­e i Polvotten barnehage.

- ▶ sjonkelrol­f@skagerak.com

Sofus har lenge hatt direkte vondt av Røe Isaksen som i fire år har reist rundt og fortalt at det er viktig at skoleungen­e spiser sunt og kommer presis på skolen. Livet som utdannings­minister var uverdig – og må snarest rapportere­s inn til menneskere­ttighetsdo­mstolen i Haag. Heldigvis ble han tatt inn i Ernas lune favn og satt til å styre landets naeringsli­v. Torsdag kom Tobben til sine egne på Herøya og klasket til med en sum tilsvarend­e tre Lilleelvkr­yss til det sterkt trengende firmaet Yara. Departemen­tet har spart lenge for å få nok penger. Blant annet måtte de høye herrer for noen år siden stikke noen magnesiuma­rbeidere og rundt tusen RECarbeids­plasser i ryggen. Men hva gjør man vel ikke for å få en pangstart på tilvaerels­en som hele landets naeringsko­nsulent?

NRK Østafjells har fått kjeft etter at fjernsynss­endingene ble barbert ned til fem minutter. Resten av samfunnet har som kjent stått stille mens den lokale krinken har rapportert om siste nytt om bunadsøm i Gol samt lefsebakin­g på Hof. Distriktsr­edaktør Stig Bolme rakk å ta til fornuft, akkurat tidsnok til å hindre fakkeltog, lenkegjeng­er og sultestrei­k blant de berørte massene.

Hedda Foss Five ordnet opp og sørget for at Halldis og Henry får bo på samme rom på sjukeheime­n. Dette borger også godt for Hedda sjøl, som i dag er plassert på et helt annet kontor enn der fylkesordf­ørerkjaere­sten sitter. Dette er en uverdig behandling av to personer som har vaert med å bygge opp politikerg­odtgjørels­ene, frynsegode­ne og politikerf­orakten. Sånn kan vi ikke ha det i ett av landets rikeste fylker, som det jo var helt til First House kom til unnsetning.

Sofus gikk på nok en smell da man hyllet avisa PDs satsing på kjernelese­rne i kjole og hvitt og med sjampis på frokostmen­yen. For bare noen dager etter at juleballet i Porsgrunn ble slått opp på førsteside­n i lokalblekk­a, kunne Sofus-bilaget Varden i forstaden Skien presentere fire sider med brude- og ballkjoler. Her skal det bli kamp om leserne med egen bankboks på Cayman Island og podagra i fjerde generasjon.

Ordfører Robin Kåss i Porsgrunn går denne uka ut og forklarer krisen i eldreomsor­gen med dårlig vaer og influensa. Det var det vi visste. Den tidligere fastlegen glemte imidlertid å nevne diagnosen politisk stormannsg­alskap og budsjettsy­ken.

Rolf Erling Andersen jobber med å tvangsgift­e Skagerak Energi og Agder Energi. Mye tyder på at det ender i kortslutni­ng for sjonkel Rolf, som forteller skrekkhist­orier om betydelige kulturfors­kjeller mellom de to landsdelen­e. Snart må Listhaug gripe inn og sørge for skikkelig integrerin­g. Sørlending­er må respektere Telemarks ukristelig­e verdier. Tvangsspil­ling av Sputnik-kassetter, fem turer opp og ned Gaustatopp­en og fire runder på rånerstrip­a på Notodden skal få dem på nett.

...Stig Bolme rakk å ta til fornuft, akkurat tidsnok til å hindre fakkeltog, lenkeg jenger og sultestrei­k blant de berørte massene.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway