Varden

Har doblet antall lyttere siden i fjor

Nå har Radio Grenland flere lyttere lokalt enn P4 og Radio Norge til sammen.

- ▶ ▶ Vendy Berg Hegle vendy.berg.hegle@varden.no

Overgangen til DAB, eller mangelen på det rettere sagt, har gjort at Radio Grenland har dobbelt så mange lyttere totalt nå enn for ett år siden. Antall daglige lyttere har mer enn doblet seg.

Stor respons

– Lokalt har vi nå flere lyttere enn P4 og Radio Norge til sammen. Vi er større enn P3. Det er egentlig ganske sjukt, og utrolig moro å nå forbi dem vi alltid har sett opp til, sier daglig leder Geir Friberg.

Han mener ikke de har sett full effekt ennå, og tror pila vil fortsette å peke oppover i et halvt års tid, før en andel av lytterne vil velge andre alternativ.

– Vi forventer vekst, men regner med at noen vil krype til korset og skaffe seg DAB i løpet av året. Beholder vi 20 – 30 prosent av våre nye lyttere, er jeg veldig fornøyd, sier Friberg, og forteller at de virkelig merker at de nå i praksis har monopol på FM-nettet i Grenland – og deler av Midt-Telemark.

– Vi får utrolig mye respons på lytterne. Vi er i en gullalder, men det krever også mer av oss. Vi må vaere på ballen på trafikken og vaere up-to-date på nyhetsbild­et. Før kunne vi på en måte lempe noe ansvaret over på NRK. Nå er det vi som gjelder, sier Friberg.

Kan ikke dekke alle

Av alle tilbakemel­dingene de har fått den siste tiden, er det bare ti prosent av dem som har noe å utsette. Noen ønsker seg morgenanda­kt slik de har på Telemarkss­endinga, andre ønsker seg annen musikk.

– Vi klarer ikke å lage radio for hele befolkning­en. Derfor har vi faktisk hjulpet 10–15 personer med å få installert DABradioen hjemme.

Friberg mener de nye lytterne består av flere forskjelli­ge typer: Det kan handle om motstand mot den tvungne overgangen, det kan dreie seg om kostnad eller estetikk i bilen–og det er også dem som har prøvd DAB, men som ikke syns teknologie­n er bra nok.

FM i fem år til - minst

Som lokalradio får Radio Grenland sende på FM-nettet i fem år til.

– Minimum. Man vet aldri, kanskje vil myndighete­ne åpne for FM-igjen? Fem år er lenge i teknologi-verdenen, mener radiomanne­n.

På lista over de 20 største lokalradio­ene i landet, basert på daglige lyttere, er Radio Grenland nummer ni.

– Vi er stolte av å vaere på topp 10-lista, og håper å klatre enda høyere, sier Friberg.

Radio Grenland har siden september også hatt sendinger på DAB. I fjor investerte de over en million kroner på egne DABsignale­r og det gjenstår trolig en million til før de er i mål.

Radio Grenland, er en del av Jaerradiog­ruppen, og består i dag av seks årsverk. Kanalen deler sendeflate med den kristne kanalen Mediegrupp­en Grenland og LO, som sender henholdsvi­s 22 og to timer i uka. Resten står Radio Grenland for, hvorav åtte timer hver hverdag er livesendin­ger fra studioet i Bratsberg brygge.

 ??  ??
 ??  ?? RADIO: Radio Grenland har studio ut mot fortauet og holder til i Bratsberg Brygge i Porsgrunn sentrum, rett ved Jonas B. Gundersen.
RADIO: Radio Grenland har studio ut mot fortauet og holder til i Bratsberg Brygge i Porsgrunn sentrum, rett ved Jonas B. Gundersen.
 ??  ?? DOBLET: Radio Grenland har fått dobbelt så mange lyttere i løpet av ett år, og de ansatte syns det er veldig moro med all responsen fra det nye publikumme­t. Fra venstre: Silje Lunde Kristianse­n, Thomas Bakken, Geir Friberg og Simon Laland.
DOBLET: Radio Grenland har fått dobbelt så mange lyttere i løpet av ett år, og de ansatte syns det er veldig moro med all responsen fra det nye publikumme­t. Fra venstre: Silje Lunde Kristianse­n, Thomas Bakken, Geir Friberg og Simon Laland.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway