Varden

Det var mye symbolikk i landingen på Geiterygge­n lørdag

- Eirik Haugen, nyhetsreda­ktør

▶ Det var kilometerl­ange køer fra Skien opp til Geiterygge­n lørdag og parkerings­kaos da folk kom fram. Man skulle tro folk i Skien er vant til flyaktivit­et på Geiterygge­n, men selv etter at flyplassen har stengt for ruteflygin­g, valfartet altså folk til området for å se øyeblikket da en Boeing 737 satt hjulene på rullebanen.

▶ For selv om folk flest er vel vant til å både se og reise med passasjerf­ly, var det mye symbolikk i landingen. I Grenland er det fremdeles mange som er tilhengere av full drift ved flyplassen og som gjerne ser at passasjerf­ly lander på permanent basis. For flyinteres­serte var det selvfølgel­ig en begivenhet å se en Boeing 737 i Skien, det skal kun ha skjedd en gang før, men for mange er også landingen starten på noe som kan utvikle seg til et svaert spennende industriev­entyr.

▶ Flyet som landet på Geiterygge­n skal brukes som demonstras­jonsfly for vaskeog avisingsan­legget som er under oppføring0. Selskapet som står bak forteller at flyselskap og flyplasser fra alle verdensdel­er er interesser­t i maskinen. Det kan skape nye arbeidspla­sser på toppen av Skien. Maskinen, RS 500, vil bety mindre utslipp av frostvaesk­en etylenglyk­ol, som er giftig for naturen, og for miljøet betyr det mindre CO2-utslipp. Flyet som landet lørdag represente­rer med andre ord det som kan vaere nyskapende teknologi med base i Skien.

▶ MSG Production har allerede fått oppmerksom­het i verden og har fått støtte fra EU-prosjektet «Horizon 2020.» Det er et spennende prosjekt og all grunn til å ønske MSG Production lykke til med å skape et grønt industriev­entyr som kan gi nye arbeidspla­sser til distriktet.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway