Varden

Krog sendte Telemark til OL 2018

Magnus Krog satt på bommen i hoppbakken, vel vitende om at han ikke skulle til OL. Litt etter landing ble det hele endret.

- ▶ SEEFELD ▶ Bjørn Borge bjorn.borge@varden.no

Skisporten­s moderfylke får én OL-deltaker i år. Søndag ble Magnus Krog vraket, men så tatt med likevel etter internt drama i kombinert-troppen.

– Dette har vaert en berg- og dalbane, sier telemarkin­gen til Varden, og sikter til en dag høyst utenom det vanlige.

Konklusjon­en ble at Krog reiser til OL, etter at Magnus Moan, som først ble tatt ut, takket nei, da han ikke fikk følge sitt eget opplegg fram mot lekene.

Tidlig søndag kveld vedgår Krog at han sliter med å samle tankene.

Sykdom etter sykdom

Moan og Krog visste at de kjempet om én ledig OL-plass før helgens trippel i Seefeld. Lørdag kveld kom det mer enn sterke antydninge­r om at Moan ville få plassen, etter en sjetteplas­s til nå denne sesongen.

Krog rakk ikke mer enn 21. plass, takket vaere en sesonginnl­edning som kun handlet om sykdom.

– En klassisk forkjølels­e med sår hals, frisk og i trening i fire-fem dager, tilbakefal­l og så influensa i jula, oppsummere­r vesttelema­rkingen.

Utsatte skuffelsen

Søndag forholdt han seg til at det endelige uttaket skulle offentligg­jøres klokken 12. Før den tid fikk han sympatierk­laeringer fra venner og familie, som visste at Krog ikke fikk OLplass.

– Jeg aner ikke hvor den lekkasjen kom fra. Jeg var åpenbart langt ute i informasjo­nsflyten her, og det var selvsagt en nedtur å få vite det på en slik måte, sier han som bestemte seg for å utsette skuffelsen til etter søndagens konkurrans­e.

– Jeg skiftet sammen med de andre gutta, og ønsket ikke å påvirke stemningen med noe negativt, forklarer Høydalsmol­øperen.

Tidlig hjem

Han gikk til søndagens hopprenn med tanker om at det, tross alt, ville bli positivt å møte samboer og lille Odin tidligere enn planlagt.

Ett hopp senere var han likevel OL-klar, etter å ha fått kontrabesk­jed på en beskjed han offisielt aldri rakk å få.

– Det har vaert en veldig spesiell dag. Mildt sagt.

– Har du snakket med Moan? – Nei, vi tar en prat nå etterpå, svarer Krog tidlig søndag kveld.

Krog vet at det er fire andre som har levert varene denne sesongen, og at han har et utgangspun­kt som nederst på den norske rangstigen før OL.

– Men jeg har også fått vite at jeg får sjansen til å vise hva jeg kan, sier han som var femtemann i langrennet både fredag og søndag i Seefeld.

Som foran VM

– Langrennsf­ormen begynner å svinge litt. Disse små justeringe­ne i hoppbakken må fortsatt fungere bedre. Viser jeg ikke bedre prestasjon­er, er det selvsagt at jeg er reserve i OL.

Men Telemarks eneste OLhåp husker godt at oppladning­en til fjorårets VM ikke var helt ulik.

Også da var sykdom en gjenganger før mesterskap­et.

– Da gikk Magnus og jeg inn til sølv på lagsprinte­n, og jeg vant omtrent hopprennet. Jeg rakk akkurat å komme i form, og tror det er mulig også denne gang.

Når er det avreise til OL? Krog har ikke peiling. Det er ikke det han har tenkt mest på.

– Regner med å få den informasjo­nen jeg trenger.

 ??  ??
 ?? FOTO: TERJE PEDERSEN, NTB SCANPIX ?? SPESIELL: Magnus Krog ble nummer 23 i Seefeld-trippelen, men søndagen ble spesiell av helt andre grunner. Først fikk han, via omveier, vite at han ikke skulle til OL. Så ble han likevel tatt ut.
FOTO: TERJE PEDERSEN, NTB SCANPIX SPESIELL: Magnus Krog ble nummer 23 i Seefeld-trippelen, men søndagen ble spesiell av helt andre grunner. Først fikk han, via omveier, vite at han ikke skulle til OL. Så ble han likevel tatt ut.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway