Varden

Nå vil ikke Fagermo slippe Hauso Haugen

Filip Delaveris (17) valgte bort fotball i Oslo framfor Skien. Søndag kvitterte han med scoring i debuten.

- LA MANGA ▶ Nils-Tore Olsen og Tom Arne Borgersen sport@varden.no

▶ Horsens straffet Elba Rashani og Odd på dødball før pause, men skienslage­t klarte 1-1 mot sterk motstand. Debutanten Filip Delaveris scoret Odds mål rett før slutt.

17-åringen gikk på NTGU i Baerum, men valgte skole og fotball i Skien framfor Oslo.

– Jeg angrer ikke på det. Jeg har det veldig bra på TiT og i Odd, sier målscorere­n.

Han fikk sin Odd-debut og scoring på samme tid.

– En skikkelig boost for selvtillit­en, sier han.

Kampen så ut til å gå mot seier til Horsens, men Delaveris straffet de tøffe, danske spillerne et par minutter før slutt.

Iskald

Delaveris var iskald da han satte inn 1–1 etter et hjørnespar­k. Først headet han i ryggen på en forsvarssp­iller. Men han fikk igjen ballen og kippet den i mål. Flott prestasjon av 17-åringen.

Også Dag-Eilev Fagermo var fornøyd med unggutten.

– Veldig moro for både Filip og oss. Han skulle spille litt her nede, for han har vaert god, sier sjefen om debutanten.

Like fornøyd var ikke sjefen med uttelling.

– Veldig fortjent at vi fikk det ene målet, men dette var en kamp vi burde vunnet, sier DagEilev

Fagermo, og legger til.

– Vi skapte mye, spesielt i første omgang. Da herjet Elba. Han burde alene hatt et par mål bare han. I andre omgang har vi en i stanga og burde hatt et par da også, legger han til, og henviser til fjorårets største problem.

Samme utfordring

– Vi har litt av den samme utfordring­en med å score mål, men spillemess­ig er vi veldig bra, sier Fagermo.

Odd møtte et lag bestående av høye spillere, som ifølge danske fotballfol­k her nede i La Manga, scorer 60–70 prosent av målene etter lange innkast. Det var slik scoringen etter fire minutter kom. Mikkel Mena Qvist kaster som den gamle Gulset-spilleren Sondre Høidalen, langt og knallhardt. Han traff perfekt. Jonas Borring gikk opp foran Markus Kaasa og headet ballen i mål.

Odd, som styrte spillet før pause, hadde også sine muligheter. Naermest var Elba Rashanis

forsøk, som ble reddet på streken.

Stolpetref­f

Også i de siste 45 minuttene var det Odd som hadde kontroll på spillet, men periodevis uten å produsere så mange store sjanser.

Men utlikninge­n var ikke langt unna. Torbjørn Agdestein spilte fri Sigurd Hauso Haugen etter 69 minutter. Spissen satte ballen i stolpen da han kom alene med keeper. Minuttet etter var det Vegard Bergan som kunne scoret. Hjørnespar­ket fra Riski landet i føttene til midtstoppe­ren rett foran mål, som traff med leggen.

Så tre minutter før slutt kom den fortjente utlikninge­n.