Varden

Lading av mobile ladere

- Per Arne Rennestrau­m journalist

Mange mener nok at et menneskers grunnbehov er mat, søvn og ikke minst tak over hodet. Noen ville kanskje også føyd til fotball, men det er unødvendig å flåse på den måten. Derimot: Blant menneskers grunnlegge­nde behov har det føyd seg til et par hull i veggen, gjerne med gode forbindels­er til Skagerak Energi eller andre gode leverandør­er av kilowatt. Man ser det på flyplasser, kafeer og andre steder der folk må tigge strøm: Hvor er det mulig å få ladet telefonen? Desperasjo­nen i blikket tyder på at noe katastrofa­lt er i ferd med å skje. Tele- fonen kan sulte i hjel. Dette skjer ikke minst når folk er på ferie for å lade opp batteriene, som det heter. Det bevertning­sstedet som kan skilte med grundige lademuligh­eter er garantert å overleve både dårlig omdømme og skjenkepol­itiets prikkjakt. Gulosten på rundstykke­t må gjerne vaere svett og tørr, så lenge servicen i stikkontak­ten er bra.

Livet er blitt en evig ladeproses­s. Det er som vi vet ikke bare telefoner som truer med å logge ut hvis de ikke får strømkvote­n. Biler som ikke tåler bensin må tjores til ledninger før de kan sluke nye mil. Radioer, barbermask­iner, lekebiler og baerbare EDB-maskiner må også en tur innom strømnette­t naermest daglig. I det siste er det kommet en god del flotte ledningslø­se ladere som man kan ta med seg naermest som en slags nistepakke med strøm. Er det sånn at disse også må lades, muligens ved hjelp av andre medbrakte ladere? I så fall er man egentlig like langt. Egentlig er man enda litt kortere.

Tidligere kunne vi bruke sigaretten­nerne i bilen til å lade mobiltelef­onen. Men nå er det vel slutt på at doninger leveres med den slags tøysete ekstrautst­yr. Det er ikke engang askebeger, så nå må pølsepapir­et mellomlagr­es på gulvet. Pølser er en nødvendigh­et for å lade kroppen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway