Varden

De ble første par ut

Lørdag ble Irene Gomnaes og Rune Stokke det første paret som lot seg vie av ordføreren i Porsgrunn rådhus.

- ▶ Nils Skumsvoll nils.skumsvoll@varden.no

Den 1. januar 2018 overtok kommunene vigselsmyn­digheten i Norge fra domstolene. Det betyr at par som ønsker å gifte seg borgerlig kan benytte Rådhuset til seremonien.

Paret fra Heistad var mer opptatt av at det skulle bli en fin dag for familien enn at de er første par ut, men synes det er hyggelig at de ansatte har lagt seg i selen for å gjøre stas på dem.

Mest for barna

– Vi ønsket oss egentlig bare en enkel seremoni, men det er selvsagt hyggelig at vi kan gjøre det i byens rådhus, sier bruden Irene Gomnaes.

Hun har tre barn sammen med kjaeresten Rune Stokke, som fra lørdag altså kan omtales som ektemann.

Paret gikk for en feiring der barn og familie var i fokus.

– Vi skal først en tur på skøytebane­n, også blir det en hyggelig familiemid­dag senere. Barna synes dette er veldig stas, det er vel egentlig de som har vaert mest opptatt av at vi skulle gifte oss, forteller hun til Varden.

– Barna har snakket mye om at det var selveste ordføreren som skulle gjennomfør­e vigselen i rådhuset.

– Det er helt tilfeldig at akkurat vi er først ut, understrek­er hun.

Barna heter Torhild (10), Mathilde (8) og Martin (2). Den mellomste av dem innledet seremonien med å lese et dikt i den vakkert pyntede bystyresal­en, etter at Beach Boys åpnet det hele med «God only knows» over anlegget.

– Det sier kanskje litt om hvor vi står. Jeg tror ikke ting blir så veldig annerledes for oss etter at vi har giftet oss, men klart det er veldig hyggelig, sier den nybakte ektemannen.

Fin ramme

Ordfører Robin Kåss synes det er flott at par nå kan bli viet i Porsgrunns rådhus.

– Jeg synes vi har et fint rådhus som gir en fin ramme når noen skal gifte seg. Også var det jo et usedvanlig hyggelig par også da, understrek­er han, etter å ha debutert som vigsler for første gang.

– Hva synes du om din egen innsats?

– Det får andre bedømme. Jeg er jo bare en liten del av den store dagen, men jeg må få legge til at de ansatte har gjort en kjempejobb med å pynte her. Det ble en fin seremoni, mener han.

I Porsgrunn kommune er ordfører og varaordfør­er godkjente vigslere. I tillegg er også rådmann, kommuneadv­okat og virksomhet­sleder for serviceavd­elingen godkjent.

 ??  ?? FØRST: Irene Gomnaes og Rune Stokke fikk gae fra Porsgrunn kommune da ordfører og nyutnevnt vigsler Robin Kåss sto for vielsen i rådhuset lørdag.
FØRST: Irene Gomnaes og Rune Stokke fikk gae fra Porsgrunn kommune da ordfører og nyutnevnt vigsler Robin Kåss sto for vielsen i rådhuset lørdag.
 ??  ?? HELE FLOKKEN: Irene Gomnaes, Rune Stokke med barna Torhild (10), Mathilde (8) og Martin (2).
HELE FLOKKEN: Irene Gomnaes, Rune Stokke med barna Torhild (10), Mathilde (8) og Martin (2).
 ??  ?? GIFT: Kysset hører med.
GIFT: Kysset hører med.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway