Varden

Dyrt å vaere full på fly

Telemarkin­gen var på vei med fly til Torp, fra et idrettsarr­angement, da han laget fyllebråk på flyet. Det kostet ham 37.000 kroner.

- Birte.ulveseth@varden.no

▶ Det var i mai i fjor dette skjedde, på flyet fra Narvik til Torp.

Mannen, som er fra Porsgrunn, har forklart at han hadde tatt to øl sammen med noen bekjente før de gikk ombord i flyet. Tiltalte sier selv at han ikke var saerlig beruset.

I retten har flere passasjere­r, kabinansat­te og kapteinen på flyet forklart seg. De han en annen versjon enn mannen selv.

Ble nektet servering

Mannen fikk beskjed av kabinansat­t at han ikke fikk mer alkohol. Ti minutter senere ba han likevel om mer å drikke, og kranglet mer da han ble nektet igjen og truet med at han måtte forlate flyet.

Etter en mellomland­ing skal tiltalte ha sagt: «nå kan du ikke kaste meg av flyet lenger». Tiltalte mente dette var humoristis­k ment, noe den ansatte ikke fant morsomt.

En eldre dame på flyet skal ha uttalt at dette var det verste hun hadde opplevd på et rutefly. Mannen skal ha blitt bedt av flere passasjere­r om å dempe seg. Det skal ha vaert mange passasjere­r ombord og saerlig en del familier med små barn.

En ung jente gråt, og var redd for tiltaltes vaeremåte.

Etter mange episoder med krangel og stadig mas om mer øl, ringte en kabinansat­t til kapteinen, og sa at den tiltalte hadde blitt et sikkerhets­problem. De ble enig om å ringe politiet i Sandefjord, slik at mannen ble møtt av politi på Torp.

Plikt til å følge anvisninge­ne

Tiltalte mener han ble urimelig behandlet, mens den kabinansat­te mener den tiltalte nektet å følge instrukser, og utgjorde en sikkerhets­risiko.

– Tiltalte fulgte ikke anvisninge­ne for god skikk og orden, som han hadde fått av de ansatte, heter det i en fersk dom fra Sandefjord tingrett.

Retten peker på at mannen hadde plikt til å følge anvisninge­ne, ifølge luftfartsl­oven.

Telemarkin­gen ble idømt en bot på 36.000 kroner, samt saksomkost­ninger på 1.000 kroner.

▶ Birte Ulveseth

 ??  ?? TORP: Politiet tok imot bråkmakere­n da han landet på Torp.
TORP: Politiet tok imot bråkmakere­n da han landet på Torp.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway