Varden

Nå er det på tide å søke sommerjobb

▶ Det ligger mange ledige sommerjobb­er ute på Nav, men det er enda flere som vil ha dem. Ingvild Solheim, Aronia Nilssen og Jonathan Pedersen må få ut fingeren om de skal ha en sjanse blant de mange jobbsøkern­e.

- ▶ Nils Skumsvoll nils.skumsvoll@varden.no

Er du for eksempel ute etter sommerjobb i Skien eller Porsgrunn kommune er det nå du må sette deg ned for å skrive søknad. For mange av jobbene går fristen for å søke ut allerede denne uka.

Turnusen må gå opp

Et søk på Nav og Finn.no viser at kommunene trenger mange medarbeide­re kommende sommer. Noen av stillingen­e krever riktignok utdannelse, eller at du i det minste er i gang med å ta den, men det finnes også mange muligheter for dem som er ufaglaert.

Arbeidsgiv­erne er tidlig ute for å få turnusen til å gå opp. Porsgrunn Produksjon­s kjøkken er blant dem som allerede har fått mange henvendels­er. Der går fristen for å søke jobb ut på onsdag.

– Det er først og fremst fra personer som er ufaglaerte, forteller leder ved kjøkkenet, Kari Marker til Varden.

Ved Brevik sykehjem har også søknadsbun­kene begynt å vokse.

– Vi er primaert ute etter folk med helsefagli­g bakgrunn, men det er ikke en absolutt nødvendigh­et til alle stillingen­e, sier avdelingsl­eder Anita Røraas.

Tidlig ute

Hos Bygg- og eiendomsdr­ift i samme kommune har de også satt tidlig søknadsfri­st i år, naermere bestemt 31. januar. Det gjorde de ikke i fjor, og dermed ble det vel hektisk før sommeren, sier fagleder Mathias Falkevik.

Sommerjobb­ene i avdelingen hans pleier å vaere populaere. Hvor mange søknader som har kommet så langt i år, har han ikke oversikt over foreløpig.

Oppgavene som venter er ikke av det komplisert­e slaget. Kravet som stilles er i første omgang at du er myndig, og kan kjøre bil. Erfaring fra lignende arbeid er en fordel, men ikke et krav. Det viktigste er at man er positiv, fleksibel og har gode

samarbeids­evner.

– Det er relativt enkle oppgaver, som stort sett handler om å holde grøntareal­ene i orden, og litt vedlikehol­d her og der. Man får god opplaering, så dette pleier å gå veldig bra.

– Hvem er det som søker jobb hos dere?

– Det er alle mulige slags folk egentlig, men stort sett er det skoleungdo­m fra kommunen som får jobbene, opplyser Falkevik.

Flere kafeer og andre bedrifter har også lagt ut annonser. Om du har anledning til å jobbe utenfor Grenland er det blant annet gode muligheter i serverings­bransjen.

Vanskelig å få jobb

På Hjalmar Johansen videregåen­de treffer Varden på avgangsele­vene Ingvild Solheim, Jonathan Pedersen og Aronia Nilssen. De er alle på jakt etter sommerjobb.

– Jeg har planer om å gå på folkehøysk­ole. Da trenger man penger, smiler Solheim. Hun håper å få napp i butikken hun allerede har deltidsjob­b, men vet mange av skolekompi­sene sliter med å få seg ekstrajobb i sommermåne­dene.

Aronia Nilsen mener det lønner seg å kjenne noen som kjenner noen.

– Nettverk er veldig viktig. Jeg kommer ikke herfra, og bor på hybel for å kunne gå på den linjen jeg ønsker. Det har vaert umulig å skaffe seg en deltidsjob­b, og det samme har jeg inntrykk av at gjelder for sommerjobb­er.

Ingen av dem har noe imot å jobbe i kommunen, som er dominerend­e på lista over jobbene som er lagt ut.

– Da er det vel bare en ting å gjøre, mener Jonathan, og logger seg direkte inn på NAV.no.

 ?? FOTO: NILS SKUMSVOLL ??
FOTO: NILS SKUMSVOLL
 ??  ?? INGEN TID Å MISTE: Ingvild Solheim, Jonathan Pedersen og Aronia Nilssen må hive seg rundt om de skal rekke på en av de mange sommerjobb­ene som ligger ute på NAV. Mange av dem har frist denne uka.
INGEN TID Å MISTE: Ingvild Solheim, Jonathan Pedersen og Aronia Nilssen må hive seg rundt om de skal rekke på en av de mange sommerjobb­ene som ligger ute på NAV. Mange av dem har frist denne uka.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway