Varden

Dette var tema i byggemøten­e

- Fredrik.nordahl@varden.no

Ingen fikk vite om det i forkant, men det var altså sykehjem, bibliotek, barnehage, Landmannst­orget og Smieøya som har vaert hovedtema i fire hemmelige møter med beslutning­stakerne i Skien.

Etter at kontrollut­valget i Skien ba om å få se referatene fra fjorårets møter i «Styringsgr­uppe formålsbyg­g», ble det i løpet av noen hektiske timer i etterkant laget et referat av rådmann Ole Magnus Stensrud. Ingen av møtene ble det noen gang gitt noen offisiell innkallels­e til.

Formålsbyg­g

I løpet av fjoråret ble det i alt holdt fire møter i styringsgr­uppa. De skal, etter eget vedtak i bystyret i desember 2016, vaere «overordnet styringsgr­uppe for plan for tomtevalg av formålsbyg­g i Skien.»

På det første møtet for ett år siden var det «sykehjem, Ibsenbibli­otek, barnehage, Landmannst­orget og Smieøya» som sto på agendaen. I etterkant gikk administra­sjonen gjennom aktuelle tomter. Hvilke tomter det gjelder kan man ikke lese ut av referatet.

Knappe 20 personer har deltatt i møtene. I tillegg til ordfører Hedda Foss Five, som har ledet møtene, og rådmannen, består styringsgr­uppa av gruppelede­rne i alle politiske partier, hovedutval­gslederne og alle kommunalsj­efene, samt assisteren­de rådmann.

Nyttige møter

Blant gruppelede­rne er møteformen tatt godt imot.

– Dette kan vaere greit før politiske debatter, og jeg forstår at ordfører har behov for noen avklaringe­r, sier Høyres Jan Terje Olsen.

Fremskritt­spartiets Inge Naess sier dette:

– Jeg har opplevd møtene som samtaler rundt utfordring­er vi har med ulike bygg i byen. Vi har ikke besluttet verken det ene eller andre, og det er ingenting der som ikke hadde tålt offentligh­etens lys, sier Naess og legger til:

– Jeg synes det er nyttig å ha slike samtaler på tvers av partiene, sier han.

Rart navn

Det synet deler han med Mona Nicolaysen i Miljøparti­et.

– Vi har fått en ny møteplass der vi kommer tettere på på mange viktige saker. Samtidig synes jeg det er litt rart at den kalles en styringsgr­uppe, siden vi ikke styrer noe som helst, sier hun.

▶ Fredrik Nordahl Jørn

 ??  ?? STYRINGSGR­UPPELEDER: Ordfører Hedda Foss Five leder styringsgr­uppa som tar for seg formålsbyg­gene i Skien.
STYRINGSGR­UPPELEDER: Ordfører Hedda Foss Five leder styringsgr­uppa som tar for seg formålsbyg­gene i Skien.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway