Varden

Ap-jakt på «Giske-erstatter»

-

Trond Giske er ferdig både som nestleder og i Aps sentralsty­re. Nå starter jakten på den som kan fylle hans rolle i partiledel­sen etter landsmøtet i 2019.

▶ – Ledelsen som ble valgt i 2015, represente­rte en veldig fin helhet som jeg tror både medlemmer og velgere over hele landet kjente seg igjen i, sier stortingsr­epresentan­t og sentralsty­remedlem Ingvild Kjerkol fra Trøndelag til NTB.

– Det vil vaere forventnin­gen, saerlig fra Trøndelag, at vi også framover klarer å ivareta en god ledelse, sier hun.

Foruten å vaere en representa­nt for Trøndelag i Ap-ledelsen har Giske også vaert ansett som en person med naere bånd til fagbevegel­sen.

Men mandag besluttet Aps sentralsty­re at det ikke er naturlig at Giske lenger møter i organet resten av perioden. Trøndelag ga opp kampen for Giskes plass i organet og tok beslutning­en til etterretni­ng. Giske trakk seg som nestleder 7. januar.

Med Giske på sidelinjen blir det nå partileder Jonas Gahr Støre, nestleder Hadia Tajik og partisekre­taer Kjersti Stenseng som skal lede Ap.

NTB er kjent med at diskusjone­n om behovet for en «Giskeersta­tter» i Ap-ledelsen allerede pågår i fagbevegel­sen, men ingen ville mandag snakke åpent om dette.

– Nå er det samling i bånn. Spørsmålet om hva som skal skje fremover, hvem som skal vaere nestleder, får vi ta etter hvert, sier Fellesforb­undets leder Jørn Eggum.

Sentralsty­ret parkerte mandag diskusjone­n om et ekstraordi­naert landsmøte som følge av varslingss­akene i partiet. Partiet avklarte også at Tajik fortsetter som nestleder alene fram til neste landsmøte våren 2019.

 ??  ?? AERLIG: – Vi har hatt en god, åpen og aerlig diskusjon, sa Gaht Støre.
AERLIG: – Vi har hatt en god, åpen og aerlig diskusjon, sa Gaht Støre.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway