Varden

Tomt valgflesk-lager

Ingen politikere har flesk på lager merket Trommedals­vegen eller riksvei 36. Detkangååt­tetil 12 år før noe skjer.

- Jan.bjorn.taranrod@varden.no

▶ Heller ikke hos Fremskritt­spartiet er det noe valgflesk på kjølelager­et, merket Telemark.

– Nei, vi skulle gjerne hatt noe å servere, beklager stortingsr­epresentan­t Bård Hoksrud (Frp).

– Det var vi som presset på og fikk flertall for at riksvei 36 fra Skjelbreds­trand til Skyggestei­n ble fullfinans­iert. Fordi vi var i regjering, fikk vi med oss Høyre på det, minner Hoksrud om.

Veien videre

– Snart er den veien ferdig. Vil Frp fullfinans­iere videre utbedring ned til E18?

– Frp vil jo gjerne bygge veier uten å kreve bompenger, men det vil ikke de andre, sier han. Det vil ikke vil skje noe med veistrekni­ngen før det kommer inn i Nasjonal Transportp­lan. Og en rullering av den, kommer ikke før i slutten av denne fireårsper­ioden. Men Hoksrud vetatveien­eretprosje­ktneste Bypakke – om ni år.

– Den er ikke spilt inn fra Telemark som de høyest prioritert­e prosjekten­e, sier han. Det er derimot stamveiene – E18, E134 og RV36 i Midt-Telemark.

– Men jeg skjønner Krio, som frykter for økt trafikk i Trommedale­n, legger Hoksrud til.

Skjønner utålmodigh­eten

Heller ikke det andre partiet som hentet erstatning­en for Brekkasvin­gene ut av Bypakka, kan love å fullfinans­iere RV36 videre gjennom Grenland.

– Hadde vi bare hatt så god råd, skulle vi gjerne gjort det, men så enkelt er det ikke. Vi skal likevel vaere fornøyd med at vi fikk til prosjektet Skjel- bredstrand – Skyggestei­n og fikk fullfinans­iert det. Men det som ligger inne i handlingsp­rogrammet til Statens vegvesen er blant annet Slåttekås – Årnes. Jeg skjønner utålmodigh­eten, og en skal jo aldri si aldri, sier stortingsr­epresentan­t Solveig Sundbø Abrahamsen, Høyre.

– Flertallet var imot

Tomas Bakken i Bypartiet i Skien mener Erik Naes (KrF) må ha glemt at Trommedals­vegen har vaert en del av bypakkedis­kusjonen.

– Naes, og resten av bystyret har allerede stemt imot å gjøre tiltak på veien. Bare Bypartiet og et par fra Frp var, hevder Bakken. – Jeg foreslo nemlig at utbedring av veien måtte få høyeste prioritet, da vi vedtok revidering­en av handlingsp­lanen for Bypakka i bystyret 2. november 2017.

– Vi er helt enige med Hans Rønning og KRIO om at veien må utbedres fordi vi tror, som han, at trafikkvek­sten og ulykker vil økes kraftig når Skygge- stein åpner. Vi synes det er «høl i hue» å prioritere f.eks. sykkelvei til 56 millioner på Herøya der det allerede er gang- og sykkelvei på begge sider av veien, når samme sum kan sikre en god standard på Trommedals­veien. Ikke fordi prosjektet er i Porsgrunn, men fordi det er helt unødvendig, sier Bakken.

Varaordfør­er Erik Naes sier at Bypartiets forslag fra i høst har han ikke glemt.

– Da jeg uttalte meg, var det på grunnlag av hva som er drøftet og bestemt i styringsgr­uppa for Bypakka. Denne får sine styringssi­gnaler fra bystyrene. Derfor er ikke Trommedals­veien drøftet. Forslaget fra Bakken kom altfor sent i prosessen, sier Erik Naes.

▶ Jan Bjørn Taranrød

 ?? FOTO: VEGVESENET ?? RETT FRAM: Når den nye riksveien utenom Brekkasvin­gene er ferdig i november, frykter Hans Rønning i Kjørbekk og Rødmyr interesseo­rganisasjo­n (Krio) at trafikken ikke vil ta av til venstre (bildet), men kjøre rett fram gjennom Trommedale­n....
FOTO: VEGVESENET RETT FRAM: Når den nye riksveien utenom Brekkasvin­gene er ferdig i november, frykter Hans Rønning i Kjørbekk og Rødmyr interesseo­rganisasjo­n (Krio) at trafikken ikke vil ta av til venstre (bildet), men kjøre rett fram gjennom Trommedale­n....
 ??  ?? RV36: – Veien er ikke prioritert av Telemark, sier Bård Hoksrud (Frp)
RV36: – Veien er ikke prioritert av Telemark, sier Bård Hoksrud (Frp)
 ??  ?? RV36: – Vi må vaere fornøyd med hva vi fikk til, synes Abrahamsen.
RV36: – Vi må vaere fornøyd med hva vi fikk til, synes Abrahamsen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway