Varden

Savner konkurrent­er

Ine Haugland vant både slalåm og storslalåm under KM på Lifjell i helgen. Hun savner i imidlertid flere jenter å konkurrere mot.

-

▶ Ine var en av rundt 60 deltakere i helgens KM. I hennes klasse deltok det bare to jenter, men det var gledelig at det var så mange som 24 deltakere som var under 11 år.

Også i flere av gutteklass­ene var det bra med deltakere.

Blant de beste

15-åringen trener mye, og er en av landets beste i fartsdisip­linene utfor og Super G.

– Jeg legger ned mye tid på trening og konkurrans­er. Målet er å vaere blant landets beste. I fjor gikk det jo veldig bra. Da vant jeg sammenlagt i Hovedlands­rennet.

I KM hadde hun bare en konkurrent.

– Helt klart hadde det vaert litt mer artig med noen konkurrent­er til. Det er jo konkurrans­ene som er mest morsomt, og da må man skjerpe seg hvis konkurrans­en er hardere.

Skjerpet seg

Ine Haugland kjørte en brukbar 1. omgang i søndagens slalåmrenn på Lifjell.

– Den var helt grei, men det var en del å rette på. Før andre omgang fikk jeg noen gode råd av pappa, og da gikk det litt bedre. Pappa er forvørig trener, serviceman­n og alt, smilte 15-åringen.

Selv om det ble to enkle seirer i helgens slalåm og storslalåm er ikke det Skadeløper­ens favoritt disiplin.

– Jeg liker meg best i fartsdisip­linene utfor og Super G. Det store målet i år er å gjøre det bra i Hovedlands­rennet, som i år går i Hemsedal, siden jeg vant sammenlagt i fjor.

Før KM deltok hun i et landsrenn hvor hun ble nummer sju og 16, men da hadde hun en dårlig opplading.

– Før det rennet hektet jeg i en port på trening, og pådro meg en hjerneryst­else. Så oppladinge­n ble ikke den beste. Derfor synes jeg formen viser at jeg ligger bra an til å kunne hevde meg i toppen i år også. Det gjelder bare å ha konsentras­jonen på topp. Da går det som regel bra, avslutter KM-vinneren.

Nybegynner­e

Som nevnt var det gledelig at det var såpass mange rekrutter med.

– Vi har kjørt et nybegynner­kurs med 20 deltakere. Faktisk var det også noen fra Skien som deltok på det kurset. 15–16 av dem kjørte sitt første renn på Lifjell i helgen. Det synes vi var moro, sa leder i Skarphedin Alpin Kjell Øystein Haugen.

▶ sport@varden

 ?? ALLE FOTO: SPORT@ VARDEN ?? OVERLEGEN: Ine Haugland fra Skade suser inn til suveren seier i søndagens KM i slalåm på Lifjell.
ALLE FOTO: SPORT@ VARDEN OVERLEGEN: Ine Haugland fra Skade suser inn til suveren seier i søndagens KM i slalåm på Lifjell.
 ??  ?? REKRUTT: Tessa Bø Solberg fra Skarphedin var en av mange rekrutter som kjørte sitt første renn på Lifjell lørdag og søndag.
REKRUTT: Tessa Bø Solberg fra Skarphedin var en av mange rekrutter som kjørte sitt første renn på Lifjell lørdag og søndag.
 ??  ?? SLALÅMGULL: Gustav Olsson fra Rjukan vant en jevn og spennende slalåm konkurrans­e i G15/16.
SLALÅMGULL: Gustav Olsson fra Rjukan vant en jevn og spennende slalåm konkurrans­e i G15/16.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway