Varden

Seier ga mer Lykkje for Jorunn og Tom

Jorunn og Tom Svensson har hatt hesteriman­geår. Nå har de fått en meget god hest i fire år gamle Lykkje Birk. I går tok han sin andre seier for året.

-

▶ Samtidig var det Bork Odinsønnen­s sjette seier på sitt livs første sju starter. I sitt eneste tap så langt galopperte han mye, men kom flott tilbake til fjerde.

Hesten har så langt kjørt inn 112.000 kroner, hvorav 46.000 har kommet inn nå i januar. Og det kommer nok flere seirer for den stilige vallaken. Vi har nok ennå ikke sett bunnen i ham. Det blir spennende å følge ham framover.

Et løp av gangen

Det er Arthur Bø som trener hesten, og hans høyre hånd Espen Bakka var svaert fornøyd med hestens innsats.

– Jeg ble litt bekymret da han havnet utvendig for lederen, men ut av siste sving så jeg at Vidar (Hop, kusken) så veldig rolig ut. Det så jo ut til å bli enkelt til slutt.

Når hesten skal starte neste gang er ikke bestemt.

– Nei, vi tar et løp av gangen. Så får han utvikle seg fint. Håpet er jo at han skal vaere med i de store fireårsløp­ene utover sesongen.

– Det ble veldig enkelt. Tethesten kjørte vel litt for fort på den tunge banen. Derfor valgte jeg å sette meg rolig til på utsiden. Han er en fin hest å kjøre og bruker ikke krefter unødig. Da jeg ba ham om det lille ekstra svarte han på maningene mine, og seieren var kontroller­t, sa seierskusk­en.

Herlig revansje

Forrige mandag var Kemas Starlight og Anette Frønes først imål,menbledisk­etfraseier­en av dommerne. I går ble det tet hver meter, og denne gang fikk de beholde seieren.

– Nydelig, utbrøt

– En deilig seierskusk­en. revansje. Dette var moro. Jeg hadde studert løpet mange ganger, og Bjørnar (eier Bjørnar Heibø) sa til meg at kommer du deg til tet tror jeg du vinner. Jeg var jo ikke sikker på om jeg kom meg dit, men da jeg gjorde det så jeg lyst på det. Hun vant svaert enkelt selv om den tunge banen ikke var til hennes fordel.

Sterk seier

Rebella Mystic L. var stor favoritt i V65-5, men galopperte i lederrygge­n i første sving. I stedet var det Sugarbaby og Simen Bjørbaek Jessen som tok seg av løpet.

Fra lederrygge­n angrep hoppa på oppløpet, og selv om det var blytungt på «siste indre» stakk hoppa enkelt ifra konkurrent­ene.

Moro var det også å se Mixed Zone tilbake som vinner. Fra tet var Thai Tanic-sønnen dønn overlegen for Vidar Hop.

▶ sport@varden

 ?? BEGGE FOTO HESTEGUIDE­N.COM ?? KONTROLLER­T: Lykkje Birk og Vidar Hop innfridde som dagens største favoritter i V65-1.
BEGGE FOTO HESTEGUIDE­N.COM KONTROLLER­T: Lykkje Birk og Vidar Hop innfridde som dagens største favoritter i V65-1.
 ??  ?? SEIERSJUBE­L: Anette Frønes viste tydelig at hun synes det var en herlig revansje for henne og Kemas Starlights del etter disken sist.
SEIERSJUBE­L: Anette Frønes viste tydelig at hun synes det var en herlig revansje for henne og Kemas Starlights del etter disken sist.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway