Varden

Trenger et nytt løft

Etter at Liverpool ble det første laget som beseiret Manchester City denne sesongen, har mye gått på tverke for Anfield-klubben.

-

▶ To uker er gått siden mannskapet til Jürgen Klopp påførte Manchester City et uhyre sjeldent nederlag. Siden da har Liverpool røket 0-1 for Swansea i ligaen og 2-3 for West Bromwich i FA-cupen.

Mot West Bromwich lørdag førte defensive feil til samtlige tre baklengsmå­l, og samtidig røk rødtrøyene­s lange rekke med kamper uten tap på hjemmebane.

Foran tirsdagens ligamøte med Huddersfie­ld trenger Liverpool sårt et nytt løft.

Det forutsette­r at de kostbare forsvarsfe­ilene lukes bort. Midtstoppe­r Joel Matip innrømmer at han begikk en av missene som resulterte i baklengsmå­l lørdag.

– Feil som den jeg gjorde, ødelegger for ethvert lag. De kan ikke skje, jeg burde ha klarert ballen unna, sier han.

– Vi slapp inn tre mål i første omgang, og det smerter for alle lag. Det ble veldig vanskelig å komme tilbake (i kampen), tilføyer forsvarssp­illeren.

Må snu

Matip håper og tror nå at han selv og lagkamerat­ene reiser seg mot Huddersfie­ld etter to skuffende kamper.

– Vi må gjøre alt vi kan for å snu dette, komme i bedre form og få bedre resultater, sier han.

Manager Klopp er enig i at snuoperasj­onen må starte denne uken, når han står ansikt til ansikt med sin gamle venn David Wagner. Huddersfie­ldmanagere­n var i Klopps trenerappa­rat i Borussia Dortmund.

– Først må vi virkelig tenke nøye gjennom det som skjedde mot West Bromwich, og deretter må vi vaere klare for Huddersfie­ld, sier Klopp.

London-derby

Huddersfie­ld har ikke vaert under streken så langt denne sesongen, men har i øyeblikket kun to poengs forsprang på nedrykksla­gene.

Skulle klubben berge plassen, vil det vaere en bemerkelse­sverdig prestasjon av en klubb som opererer med langt lavere budsjett enn storklubbe­ne. Ni poeng på de 13 siste kampene kan samtidig vaere en indikasjon på at Wagners menn kommer til å slite.

I tirsdagens øvrige Premier League-kamper reiser Arsenal til Wales for å møte Swansea, mens West Ham tar imot Crystal Palace til London-derby. (NTB)

 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? POENGJAKT: Liverpool-manager Jürgen Klopp håper laget hans får et løft i kveldens kamp mot Huddersfie­ld.
FOTO: NTB SCANPIX POENGJAKT: Liverpool-manager Jürgen Klopp håper laget hans får et løft i kveldens kamp mot Huddersfie­ld.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway