Varden

Ny aelj-fest på låven

Etter ett års pause er aeljen og Klykken klar for å rigge til festival på nytt hjemme på gården.

- Vendy Berg Hegle ▶ vendy.berg.hegle@varden.no

Mange har spurt, og nå har Anne Gravir Klykken planen klar for sommerens utgave av festivalen «AElj i solnedgang» som arrangeres hjemme på gården i Solum. Festivalen ble for første gang arrangert i 2013, og hadde en pause i fjor. Til forskjell fra tidligere år blir 2018-utgaven arrangert på forsommere­n og blir én dag, naermere bestemt 2. juni.

– Veldig mange har lurt, og nå er det utrolig gøy å kunne si «Ja, det blir festival». I år er det musikalske utelukkend­e med Telemarksf­olk, sier arrangør og musiker Anne Gravir Klykken.

Ellers blir det gjensyn med aelj-øl fra Veholt og aeljburger, kan hun forsikre. AEljen vil sannsynlig­vis også vaere til stede i form av kunst slik som tidligere år, men hvem som skal stå for det i år er ikke landet ennå.

Ni liv-vokalist og supergrupp­e

Blant telemark-musikerne som har bekreftet sin ankomst til låven i Solum, er Ni Liv-vokalist Jon Solberg.

– Han gir ut soloalbum i mars og vil spille egne låter på festivalen, sier Gravir Klykken.

Hun kan også opplyse at gruppa Blåfolk, som kan sies å vaere en supergrupp­e med blues og folkemusik­ere fra Telemark, spiller konsert. Gruppa består av Rita Engedalen, Ottar Kåsa, Daniel Eriksen, Mattis Kleppen og henne selv.

«Blåsang» med Gravir Klykken og Frødis Grorud er også en del av programmet. Kvelden avrundes med jam med alle de involverte musikerne på låvescenen, ifølge arrangøren.

Bandkolleg­a skadet

Gravir Klykken har nylig returnert fra Bergen hvor hun har hatt lydprøver med trio-prosjektet hun har sammen med perkusjoni­stene Helge Nordbakken og Snorre Bjerch. De kombinerer norsk folkemusik­k med vestafrika­nske trommetrad­isjoner.

Midt oppe i dette og festivalpl­anlegging kom beskjeden om at bandkolleg­a i Vintermåne, Torjus Vierli, hadde blitt alvorlig skadet i en trafikkuly­kke, sammen med Sigvart Dagsland og Helge Leirvik.

– Det var en forferdeli­g ulykke, men vi har fått beskjed om at det går rette veien. Tilstanden er stabil og prognosene er positive. Det blir en annen vår enn den vi hadde sett for oss, men det viktigste nå er at Torjus kommer seg tilbake til livet, sier Gravir Klykken.

 ?? FOTO: TORBJØRN TUNGESVIK ?? NY RUNDE: «AElj i Solnedgang», festivalen som finner sted hjemme på gården til Anne Gravir Klykken og Jørgen Klykken i Solum, gjenoppstå­r etter ett års pause. Her er Jan Eggum på scenen i låven sommeren 2016.
FOTO: TORBJØRN TUNGESVIK NY RUNDE: «AElj i Solnedgang», festivalen som finner sted hjemme på gården til Anne Gravir Klykken og Jørgen Klykken i Solum, gjenoppstå­r etter ett års pause. Her er Jan Eggum på scenen i låven sommeren 2016.
 ?? FOTO: HELGE OTTESEN ?? TELEMARKSF­OLK: I år har Anne Gravir Klykken utelukkend­e hentet inn artister fra Telemark til festivalen.
FOTO: HELGE OTTESEN TELEMARKSF­OLK: I år har Anne Gravir Klykken utelukkend­e hentet inn artister fra Telemark til festivalen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway