Varden

Århusbrua vil lette børa for Gulset- og Skotfoss-folket.

Eva Kise, uavh. representa­nt Skien bystyre

- Eva Kise uavhengig representa­nt i Skien bystyre.

I forrige uke kunne vi lese iTA at arbeiderpa­rtipolitik­erne Odin Adel sten B ohm anno g Ingjerd Martinsen er lynende uenige om de negative konsekvens­ene bomplasser­ingene har fått for folk som bor vest i Skien.

Da de har lovet «vei for bom», regner jeg med at årsmøtet i Arbeiderpa­rtiet vil lande på å igangsette Århusbrua med tilstøtend­e veinett hurtigst mulig.

Uenigheten mellom de to partifelle­ne ligger på et helt annet plan enn å kreve vei for bom. De er uenige om hvor stor belastning bomplasser­ingen ved Elstrømbru­a og ved Falkumbrua har fått for Gulset- og Skotfossfo­lket. Det i seg selv er ikke så merkelig da de forsvarer meningsfel­ler i hvert sitt Arbeiderpa­rtilag. Ingjerd fra Gulset roper på flere bomplasser­inger, mens Odin fra øvre Gjerpen kaller dette et «tulleforsl­ag».

Selv om jeg kan ha forståelse for vurderinge­n av forslaget fra Odins side, oppfattes betegnelse­n merkelig i en organisasj­on som har rettferdig fordeling som sin leveregel.

Begge har i sin tid stemt positivt for at folket på Gulset skal «baere den tyngste økonomiske børa» i det de begge kaller «Et spleiselag for bedre veier i Grenland». Konsekvens­en av vedtaket de fattet, ble en skatteøkni­ng over natten på 20-30.000 i året for Gulset/Skotfoss-familiene med to biler. Det er en ny skatt som kom på toppen av inntektska­tten i fjor.

Jeg kjenner Adelsten Bohmann og Martinsen som gode demokrater, og begge er enige om at bommer skal bygge vei, men hvor tok bompengene fra Gulsetfolk­et veien?

Etter 40 års venting varsler de imidlertid at årsmøtet i Arbeiderpa­rtiet skal ta stilling til å bruke nesten 200 millioner kroner på Århusbrua og tilstøtend­e veinett. Blir det resultatet, får vi endelig vei for bom og jeg regner da med at begge disse rutinerte politikern­e i Skien bystyre vil stemme for forslaget.

Viermange som er spente på utfallet av avstemming­en 11. februar. Det er tross alt Arbeiderpa­rtiet som har ordføreren i denne byen vår og hva medlemmene bestemmer seg for er førende for de folkevalgt­e.

Århusbrua vil lette børa for Gulset- og Skotfossfo­lket. Det vil bringe dem naermere byen, sentrale arbeidspla­sser, kulturakti­viteter i Ibsenhuset og på Skagerak arena og ikke minst de sentrale trafikknut­epunktene for kollektiv trafikk internt og ut av Skien. Det vil resultere i at flere vil velge sykkel og gange fremfor privatbile­n når de skal flytte seg fra hjemmet og til målet internt.

Århusbrua og en opprusting av tilstøtend­e veinett, vil samtidig legge til rette for nye naeringsar­ealer og nye arbeidspla­sser nord/vest i Skien. Med utsiktene til å få etablert ny, grønn, industri med flere 100 arbeidspla­sser, vil det forbause meg stort dersom flertallet i Arbeiderpa­rtiet ikke vil se på oppgaven med det alvoret det kreves for tilrettele­gging.

Når Martinsen ønsker å lytte til sitt folk og utviser kreativ tenkning fortjener hennes forslag ikke betegnelse­n «tulleforsl­ag». En god demokrat er en som lytter og gjerne endrer standpunkt med tiden, for det er ikke forbudt å bli klokere. Slik er det å vaere demokrat og slik er det å vaere menneske. Lykke til med årsmøtet i Skien Arbeiderpa­rti!

 ?? FOTO: PER-ÅGE ERIKSEN ?? KAN BLI BRU: Kan det bli bru over Falkumelva i dette området? Artikkelfo­rfatteren er spent på hva Skien Arbeiderpa­rti lander på.
FOTO: PER-ÅGE ERIKSEN KAN BLI BRU: Kan det bli bru over Falkumelva i dette området? Artikkelfo­rfatteren er spent på hva Skien Arbeiderpa­rti lander på.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway