Varden

Riku Riski på vei vekk fra Odd

Riku Riski naermer seg finsk eller svensk fotball.

- ▶ SKIEN ▶ Pål Lundsholt pal.lundholt@varden.no

Riku Riski spiller ikke i Odd når Eliteserie­n sparkes i gang igjen. Hvor han spiller, det vil si om han velger å gå til en svensk eller finsk klubb, gjenstår å se.

– Vi får se. Vi jobber med noen alternativ­er, sier finnen som bekrefter at det jobbes med klubber fra begge land.

HJK Helsinki

– Det stemmer, men jeg kan ikke si noe om hvilke klubber det gjelder. Det får vi komme tilbake til, sier Finnen.

– Men HJK Helsinki er en av klubbene som har vist interesse?

– Tja. Det jeg kan si er at det har vaert kontakt, men om det blir noe, det vet jeg ikke. Det jeg derimot vet er at jeg ikke spiller for Odd når sesongen starter opp. Det og at jeg trolig går til en finsk eller svenske klubb – noe som kanskje ikke så overrasken­de med tanke på at de fleste andre overgangsv­induer er lukket, sier Riski.

Håper på snarlig løsning

På spørsmål om hvor naer han er å signere for en ny klubb trekker han på smilebånde­t.

– Det jobbes som sagt med noen alternativ­er, så det kan vaere at ting skjer raskt. Jeg hadde kanskje håpet at det ville skje noe før helgen. Det gjorde det ikke, men i løpet av uka bør det vel vaere muligheter, sier han.

Det var etter Rosenborgk­ampen i november sist år, at 28-åringen fikk beskjed av Oddtrener Dag-Eilev Fagermo om at han kunne finne seg en ny arbeidsgiv­er.

– Det er over tre måneder siden, så det har tatt litt tid og det hadde jo vaert greit om det snart hadde ordnet seg. Det tror jeg nok også Odd synes, sier Riski som for ordens skyld har kontrakt med skiensklub­ben ut denne sesongen.

Uvante roller

Han føler selv at han har noen år igjen på toppnivå og er derfor klar på at han håper på en snarlig løsning.

– Ja, det å gå ute helt å vite hva som venter er litt kjedelig, så jeg håper å lande en ny klubb ganske fort, sier Riku Riski, som får uvante roller når han ikke er med i Dag-Eilev Fagermos framtidige planer.

– Akkurat det er jo ikke så rart, og det at jeg for eksempel spilte høyreback i dag, er for så vidt helt greit. Det er sånn det er, sa han etter mandagens trening på Skagerak Arena.

 ??  ??
 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? SLUTT: Riku Riski scoret fem mål på totalt 27 serie- og cupkamper for Odd forrige sesong. Nå er det slutt.
FOTO: NTB SCANPIX SLUTT: Riku Riski scoret fem mål på totalt 27 serie- og cupkamper for Odd forrige sesong. Nå er det slutt.
 ??  ?? KLUBBJAKT: Riku Riski spiller ikke i Odd når Eliteserie­n sparkes i gang i mars. Han er ønsket i både Sverige og Finland. – Det jobbes med klubber fra beg g e land, så vi får se, sier han.
KLUBBJAKT: Riku Riski spiller ikke i Odd når Eliteserie­n sparkes i gang i mars. Han er ønsket i både Sverige og Finland. – Det jobbes med klubber fra beg g e land, så vi får se, sier han.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway