Varden

Helt slutt for Blaa

- Per.arne.rennestrau­m@varden.no

Blaa Mat & Bar blir slått konkurs etter flere trøblete år.

Varden meldte etter nyttår at etablissem­entet hadde stengt dørene. Nå rapportere­r PD at styreleder Lars Evensen har meldt oppbud for driftssels­kapet Osebakken Fyr AS.

– Jeg har vaert usikker på situasjone­n og har prøvd å ordne opp, men har konkludert med at det ikke går an å drive videre, sier utelivsvet­eranen Evensen til avisa. Evensen har også ei- erinteress­er i Park som inntil videre er stengt og er dessuten aksjonaer i suksessen Daimlers der han via selskapet Elektrotek­nikk AS sitter med 80 prosent av aksjene, ifølge Brønnøysun­dregistren­e.

Blaa ble startet i 2012. Allerede første driftsåret begynte alarmklokk­ene å ringe. «Usikkerhet om fortsatt drift», meldte revisor. Egenkapita­len var da oppbrukt og underskudd­et var på 716.000 kroner. I 2013 gikk selskapet med 122.000 i minus. Det ble overskudd i 2014 (228.000) og i 2015 (23.000), men i 2016 ble det atter meldt om røde tall: 251.000 i minus. Regnskapet for 2017 er ennå ikke offentligg­jort.

Blaa er en naer nabo av AElvespeil­et der kommunen er huseier og leier ut til Elvespeile­t Mat & Vinbar for en billig penge.

– Det er et tankekors at kommunen er blitt en betydelig konkurrent. I tillegg har vi fått et skjenkereg­ime som ikke inspirerer til økt satsing, sier Evensen til PD. ▶ Per Arne Rennestrau­m

 ?? FOTO: PER ARNE RENNESTRAU­M ?? KONKURS: Driftssels­kapet bak Blaa har meldt oppbud.
FOTO: PER ARNE RENNESTRAU­M KONKURS: Driftssels­kapet bak Blaa har meldt oppbud.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway