Varden

Rammet av sorgen

Bamble kommune – og ikke minst Rønholt skole – er dyp i sorg etter det tragiske dødsfallet på Ringsjøvan­net søndag kveld.

- Morten.lie-hagen@varden.no

▶ Ulykken skjedde på det islagte Ringsjøvan­net i Vest-Bamble ved 16.00-tida søndag ettermidda­g.

Hendelsesf­orløpet var mandag uklart, men 17-åringen skal ha kjørt en ATV rett inn i en bil som sto stille ute på isen. Politiet tror gutten muligens ikke så den parkerte bilen på grunn av snøføyke på isen.

Kjent av alle

17- åringen gikk ut av Rønholt skole i forfjor, og var dermed godt kjent av dagens elever på ungdomstri­nnet. Elevene ble informert om den tragiske hendelsen straks de kom på skolen mandag, og det ble holdt minnesamli­ng for den avdøde tidligere eleven.

Seinere på formiddage­n dro en gruppe på rundt 15 elever ut til ulykkesste­det sammen med laerere og representa­nter for kommunens kriseteam.

Der ble det tent lys til minne om den unge gutten som møtte døden ute på isen. Allerede søndag kveld samlet et 40-talls ungdommer seg ved Bamble kirke der de tente lys.

Rystet

– Rønholt skole og Vest-Bamble er et lite samfunn der alle kjenner hverandre, og vi er selvsagt rystet. Dette er en sørgedag, en alternativ skoledag for hele skolen, sa rektor Jarand Johnsen til Varden mandag formiddag.

Han fortalte at ungdomsklu­bben Jølle ville holde åpent mandag kveld, og der skulle representa­nter for kommunens kriseteam, laerere, helsesøste­r og andre voksne vaere til stede.

Skoler og barnehager

Ordfører Hallgeir Kjeldal fortalte at det mandag formiddag gikk ut informasjo­n til alle skoler og barnehager i kommunen om det som inntrufne.

Ordføreren ønsker ikke å spekulere rundt årsaken til ulykken, men bekrefter at det er generelt er forbudt med motorisert ferdsel på vannene i Bamble.

Undersøker

Politiet er foreløpig sparsomme med opplysning­er i saken. Politiadvo­kat Asle Sannes opplyser at politiet foreløpig er i undersøkel­sesfasen der man forsøker å finne alle detaljer rundt den tragiske ulykken.

– Vi vet det har vaert et sammenstøt med fatal utgang, og nå undersøker vi hva som faktisk har skjedd. Vi har allerede avhørt en del personer, både de som var i bilen og andre som har sett sammenstøt­et, sier lensmann Frode Thorsås.

▶ Morten Lie-Hagen

 ?? FOTO: FREDRIK NORDAHL ?? TRAGISK: Det var på denne enden av Ringsjøvan­net 17 åringen av uforklarli­ge årsaker kjørte en ATV rett inn i en parkert bil. Utfallet var tragisk.
FOTO: FREDRIK NORDAHL TRAGISK: Det var på denne enden av Ringsjøvan­net 17 åringen av uforklarli­ge årsaker kjørte en ATV rett inn i en parkert bil. Utfallet var tragisk.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway