Varden

Mener hysj-møter kan vaere åpne

Opposisjon­sleder Anne Karin Alseth Hansen mener gruppelede­rmøtene i Porsgrunn bør kunne vaere åpne.

- Per.arne.rennestrau­m@varden.no

▶ –Hvis pressen mener det er viktig å vaere til stede, så er jeg ikke imot det, sier Høyre-politikere­n.

Hun har selv vaert på møter der et konkret forslag ble behandlet. Det var i forbindels­e med saken om nedleggels­e av valglokale­r, der alle gruppelede­rne var innkalt.

– Det var ikke noe hemmelighe­tskremmeri .

– Hvorfor fikk da ikke Varden vaere til stede?

– Det må du spørre ordføreren om, svarer Alseth Hansen.

Ordfører Kåss har hele tiden sagt at det ikke blir bedrevet saksbehand­ling på denne typen møter. Derfor er de heller ikke åpne for pressen. Det som skjedde på gruppelede­rmøtet 16. mars i fjor var at alle gruppelede­rne diskuterte en felles løsning på en sak som handlet om nedleggels­e av valglokale­r. Ordfører Robin Kåss og rådmannen hadde telt feil antall stemmer første gangen saken ble behandlet, og dermed måtte den opp igjen på nytt.

To versjoner

Slik oppfattet møtet:

– Diskusjon gikk på hva som ville bli den beste løsningen som vi alle kunne akseptere. Møtet var uformelt. Det ble ikke fattet noe vedtak.

Og dette er Robin Kåss versjon av det som skjedde bak lukkede dører, i samme møte.

– Som du ser så var temaet

Alseth Hansen som ble diskutert 16. mars 2017 feilen ved votering. Jeg forklarte feilen som hadde skjedd og vi diskuterte rutiner og prosedyrer knyttet til votering. Selve diskusjone­n om nedleggels­e av valglokale­r ble tatt i foregående bystyremøt­e. Det eneste som skjedde knyttet til dette var at AP sin gruppelede­r informerte de andre gruppelede­rne om hvilket forslag som han ville fremme i saken hvis den ble tatt opp til ny behandling i bystyremøt­et.

Behov for å prate

Tilbake til Alseth Hansen som peker på at det har vaert få gruppelede­rmøter i Porsgrunn.

– Men av og til er det behov for å snakke sammen på tvers av partiene, sier lederen både for Høyre bystyregru­ppe og for opposisjon­en. Hun mener likevel møtene kan åpnes «dersom pressen mener det er viktig.»

Også By og Naer-politiker Sverre Siljan er for åpenhet.

–Generelt så er det lite problemati­sk at pressa er til stede. Da slipper vi den diskusjone­n dere har i avisa nå, sier Siljan som legger til at han synes saken er blitt veldig blåst opp i media.

▶ Per Arne Rennestrau­m

 ?? FOTO: PER ARNE RENNESTRAU­M ?? ÅPNER: Anne Karin Alseth Hansen sier ja til åpne møter. Dette bildet er tatt i Stavern etter et gruppelede­rmøte der Porsgrunn Utvikling ble diskutert.
FOTO: PER ARNE RENNESTRAU­M ÅPNER: Anne Karin Alseth Hansen sier ja til åpne møter. Dette bildet er tatt i Stavern etter et gruppelede­rmøte der Porsgrunn Utvikling ble diskutert.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway