Varden

Disse fikk 875.000 kroner

-

Jubel for fire anlegg etter tildeling av midler..

Politikern­e i hovedutval­g for kultur, idrett og folkehelse i Telemark fylkeskomm­une har i dag tildelt totalt 875.000 kroner til planleggin­g av tre idrettsanl­egg i 2018. Notodden kommune fikk 350 000 kroner for å planlegge en asfaltbane for motorsport. Skien og Porsgrunn kommuner fikk 75 000 kroner til Grenland skatepark, og Gulset idrettsfor­ening mottar en støtte på 450 000 kroner til et langrennsa­nlegg for rulleski.

Det skriver Telemark Fylkeskomm­une i en pressemeld­ing.

Spennende prosjekter

Tone Berge Hansen, leder for hovedutval­get for kultur, idrett og folkehelse i Telemark fylkeskomm­une, forteller at de er veldig glade for å støtte spennende prosjekter.

– Det fylkeskomm­unale fondet på en million kroner som midlene er hentet fra, ble opprettet i april 2017 som stimulerin­gstilskudd til regionale og interkommu­nale idrettsanl­egg. Vi er opptatt av å stimulere til å utvikle flere idrettsanl­egg i Telemark, og fylkeskomm­unen kan ha en koordinere­nde og stimuleren­de rolle. Slike store anlegg krever et samarbeid mellom flere parter. Vi vet at det utløses mer penger fra spillemidl­er når prosjekten­e er interkommu­nale, sier Berge Hansen i pressemeld­ingen.

Begrunnels­ene

Dette

Motorsport: Notodden kommune samarbeide­r med de nasjonale motorsport­organisasj­onene for å etablere en asfaltbane for motorsport. En mulighetss­tudie har landet på at Leivstein i Notodden egner seg best. Midlene fra fylkeskomm­unens fondsmidle­r skal brukes til et forprosjek­t i to deler: En grov teknisk visjonspla­n og en forretning­splan. Prosjektet har også fått støtte fra Vestfold fylkeskomm­une.

er

noen

av

begrunnels­ene:

Skating: Fra 2020 blir skating en egen OL-øvelse. Skien og Porsgrunn, som lenge har samarbeide­t om utviklinge­n av skatetilbu­det, vil derfor sette økt fokus på idretten. De får tildelt midler til en mulighetss­tudie som skal se konkret på anleggsutv­iklingen for skatemiljø­et. De vil også se på om dette kan gi gevinster for det idrettslig­e samarbeide­t mellom kommunene.

Rulleski: Det er behov for et sentralt rulleskian­legg i Grenland. Gulset er en prioritert lokaliseri­ng i tilknytnin­g til det helårsdrev­ne hoppanlegg­et. Anlegget vil blant annet bestå av en asfaltert rulleskitr­ase på omtrent 3,5 kilometer. Traseen skal kunne snølegges om vinteren. Det skal også legges til rette for flerbruk for sykkel og personer med nedsatt funksjonse­vne.

Kravet til søkerne er at anleggene skal kunne brukes på tvers av kommunegre­nsene. Det gis ikke støtte til anleggspro­sjekt som allerede er ferdig planlagt og igangsatt.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway