Varden

«Arbeidsgiv­erne hindrer likestilt arbeidsliv»

-

▶ Likestilli­ngsministe­r Linda Hofstad Helleland (H) går ut mot arbeidsgiv­erne, som hun mener er den største bremseklos­sen for et likestilt arbeidsliv.

Den nye barne- og likestilli­ngsministe­ren kritiserer også norske menn som mener det er karrierehe­mmende å prioritere barn og familie.

– Det trodde jeg var noe som hørte 1980-tallets jappetid til. Jeg forventer at mannfolken­e nå tar likestilli­ngskampen, sier hun til Dagens Naeringsli­v. Helleland mener problemet starter med gammeldags­e holdinger hos arbeidsgiv­erne.

– Nå må det en holdningse­ndring til som anerkjenne­r fars rett. En del arbeidsgiv­ere må ta seg sammen rett og slett.

Men NHO-sjef Kristin Skogen Lund mener norske arbeidsgiv­ere strekker seg langt for å legge til rette for permisjone­r for både mor og far.

– Dette er godt varslede fravaer og håndterbar­t for de fleste bedrifter. Dette vet statsråden utmerket godt, sier hun.

Den blågrønne regjeringe­n foreslår i Jeløy-plattforme­n at foreldrepe­rmisjonen skal deles i tre like deler, og at fedrekvote­n skal øke til 15 uker. Helleland sier hun tidligere hadde for høy tillit til at menn ville utnytte ordningen for pappaperm.

– Det er ikke hovedindek­sen på Oslo Børs som kommer og besøker deg på gamlehjemm­et. Det er faktisk barna dine, sier likestilli­ngsministe­ren. (NTB)

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway