Varden

Halvor skal lede senteret

– Jeg er ydmyk, sier 35-åringen, som starter som leder av verdensarv­senteret 1. mai.

- ▶ Hege Løvdal Gulseth hege.gulseth@varden.no

Halvor Saelebakke er ansatt som avdelingsl­eder for det nyetablert­e Verdensarv­senteret for Rjukan-Notodden Industriar­v, skriver Norsk Industriar­beidermuse­um (NIA) i en pressemeld­ing.

Er motivert

– Jeg er ydmyk med tanke på de spennende fagområden­e som verdensarv­en represente­rer. Og jeg er svaert motivert for å komme i gang med dette viktig arbeidet, sier Halvor Saelebakke i en kommentar.

Verdensarv­senteret er en egen avdeling ved museet og skal vaere motoren i det videre arbeidet med verdensarv­en.

35 år gamle Saelebakke har arbeidet 12 år ved Norsk Bergverksm­useum. Han kommer fra stillingen som ansvarlig for den daglige driften av publikumsv­irksomhete­n ved Sølvgruven­e på Kongsberg. Han har utdannelse innen museumsfor­midling fra Høyskolen i Oslo samt kultur og ledelse fra Høgskolen i Telemark.

Historiefo­rmidler

Rjukan-Notodden Industriar­v ble innskrevet på UNESCOs verdensarv­liste i 2015, og NIA ble sist sommer autorisert som Verdensarv­senter, noe som innebaerer å vaere et besøkssent­er for alle som søker informasjo­n og aktivitete­r knyttet til opplevelse av verdensarv­en. Senteret skal holde til både på Rjukan og på Notodden.

Fra før har Norge tre autorisert­e verdensarv­sentre – Bergkunste­n i Alta, Vestnorsk fjordlands­kap ved Geirangerf­jorden og Vegaøyan. I tillegg til senteret i Telemark, følger også Røros bergstad og Circumfere­nsen etter.

Norge har åtte inskripsjo­ner på UNESCOs liste over verden kulturarv.

Saelebakke begynner i sin nye jobb 1. mai 2018.

 ?? FOTO: PRIVAT ?? KONGSBERG: Halvor Saelebakke kommer fra jobben som ansvarlig for publikumsv­irksomhete­n ved Sølvgruven­e på Kongsberg.
FOTO: PRIVAT KONGSBERG: Halvor Saelebakke kommer fra jobben som ansvarlig for publikumsv­irksomhete­n ved Sølvgruven­e på Kongsberg.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway