Varden

Jobber med å lappe veihull

Det dukket opp 12 nye veihull det siste døgnet. Nå har Skien kommune nok å gjøre med å fylle og tette.

- ▶ SKIEN ▶ Jan Bjørn Taranrød jan.bjorn.taranrod@varden.no

Har du et hull å melde om? Da kan du gjøre det på Skien kommunes nettside. Der kan man også følge med å hvordan det går med å rette ut feilen.

Nå om dagen er det høysesong for nye hull. I går ble det meldt inn 12 nye hull, dagen før det 11.

21 cm dypt

Et av hullene som er meldt inn på denne måten, ligger ved Bølevegen. Det sikker 21 centimeter dypt ved avkjøringe­n fra riksveien til Bølestrand­a.

Bjarne Skauen, som er senioringe­niør på kommunalte­knikk i Skien, forteller at slike hull blir tatt etter alvorlighe­tsgrad. Akkurat nå er to isskraper i gang og høvler det kommunale veinettet.

– Er det mindre hullete veier enn før?

– Vi har hatt et program hvor vi legger nytt dekke, område for område. Og i tillegg prøver vi å ta de verste av småveiene. Det har ført til at det er mindre huller i Skien nå, enn det kanskje var. Men det er ikke til å unngå at det dukker opp huller, svarer Skauen, som har blandinger som tetter også når det er kaldt.

Fylkesveie­ne

Spesielt på de mindre brukte fylkesveie­ne i Telemark er det nå framover at manges kjøredonin­ger kan risikere ublide møter med skarpe hull.

Riksveihul­lene som Statens vegvesen ble tipset om søndag, er nå borte. Hullet i Prinsesseg­ata ble tettet av entreprenø­ren.

– Er det flere slike hull som burde vaert tettet?

– Det er entreprenø­rene som håndterer dette. Når det kommer inn meldinger til vegmelding­ssentralen, går de direkte til dem. I tillegg har de en selvstendi­g inspeksjon­splikt, forteller leder for drift og vedlikehol­d i Statens vegvesen i Telemark, Ingmar Ulvenes.

«Vei vellinga»

Det er 1800 kilometer med fylkesvei, og av denne er det 600 kilometer mindre trafikkert og dermed uprioriter­t.

– Det er på disse strekninge­n at det kan vaere mye telehiv og groper, opplyser Ulvenes.

– Blir det bedre med den fylkeskomm­unale veisatsing­en «Vei i vellinga»?

– Ja, det må vi tro. For i år er det ganske mange kilometer som skal få ny asfalt, og det vil garantert hjelpe og gi mindre hull framover, håper Ulvenes.

 ?? FOTO: TORE ØYVIND MOEN ?? NABO: Dette veihullet i Bølesvinge­n er 21 centimeter dypt. Nabo Trond Solli synes det er i meste laget: – Det gjelder å kjøre forsiktig under forhold som dette, sier han.
FOTO: TORE ØYVIND MOEN NABO: Dette veihullet i Bølesvinge­n er 21 centimeter dypt. Nabo Trond Solli synes det er i meste laget: – Det gjelder å kjøre forsiktig under forhold som dette, sier han.
 ?? FOTO: SKIEN KOMMUNE ?? HULLKART: Kartet på www.skien.kommune.no/gemini-melding viser hvor det er huller akkurat nå.
FOTO: SKIEN KOMMUNE HULLKART: Kartet på www.skien.kommune.no/gemini-melding viser hvor det er huller akkurat nå.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway