Varden

Tursti på jernbanetr­asé

- Bård Øygarden

Ser i Varden at det er mulighet for tursti på jernbanetr­aseen som blir nedlagt mellom Porsgrunn og Larvik. For en «gavepakke» dette er.

Kan brukes av syklende med eller uten elsykkel, av gående og for dem som trenger andre framkomstm­idler.

Dyrt, skrives det i avisa: «17 millioner i opparbeide­lse og over en million i drift». Småpenger, mener jeg.

Småpenger i forhold til en tenkt/planlagt bru over Porsgrunns­elva, stipulert til 100–120 millioner.

Her er det mange muligheter, tørre å satse og vaere framsynte i muligheten­e dette kan gi. Våre turister fra Europa «elsker» slike turstier som dette kan bli, de er vant til dette fra sine hjemland, og benytter de mye. Det «rare» er at vi nordmenn opplever det som spennende og flott når vi benytter det samme i Europa.

Legg forholdene til rette med enkle serverings­steder langs traseen – kald drikke med og uten alkohol.

Tenk Telemark, tenk «visit Telemark», tenk muligheter og vis hva vi har.

Turister kommer med Color Line fra Danmark til Larvik kan så sykle fram til Grenland, ta kanalbåten­e videre oppover i Telemark. Benytte Bratsbergb­anen til Notodden, fortsette med Tinnosbane­n til Rjukan, over til Vest-Telemark eller innover Hardangerv­idda.

Ta kanalbåten­e til Dalen, sykle rundt i Vest-Telemark, veldig mange flotte steder å besøke – kan jo ikke nevne alle. Sykle nedover Telemark, innom Seljord selvfølgel­ig, det å besøke Seljord er verdt turen aleine.

Ordentlig markedsfør­ing, tilrettele­gging med «drikke-/ matstasjon­er», god skilting med informasjo­nstavler på flere språk. Alle kommuner må tenke samarbeid, tilrettele­gging og gi reduserte priser på de forskjelli­ge attraksjon­er.

Hvilke motforesti­llinger kan komme på et slikt forslag? Jo sikkert noen, men bedre en å sykle fram og tilbake på en bru til 120 millioner.

God tur.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway