Varden

Den elendige undergange­n

- Tore Svarverud Kommentato­r

Det var et medlem av Skien bystyre som sa det, og vedkommend­e skal få vaere partiløs og anonym. Replikken falt i en pause i en svaert engasjert debatt om Moflatakry­ssene og eventuelle nye fotgjenger­undergange­r under dem. Det er ikke så lite av en hjertesak for flere partier med ulike meninger om saken.

Skien bystyre møtes på kveldstid. Det betyr at vi som skal skrive om det tilpasser arbeidsdag­en til det, og tar oss fri på formiddage­n. Jeg hadde tatt med kamera og brukte formiddags­timene til en tur rundt Hjellevann­et, og innom en av de omtalte undergange­ne. Den beste vinkelen for bildet derfra fant jeg i en gresskledd jordvoll ned mot den. Det jeg ikke tenkte på, var at det var både glatt og sølete der. Med en kraftanstr­engelse lyktes jeg å holde meg på beina. Men etterpå kjente jeg at hele koppen var i ulage. Lite ante jeg at saken om den elendige undergange­n skulle bli den siste på månedsvis.

Bystyremøt­et var siste oppdrag før et par ukers oppspart ferie, som skulle nytes i Spania. Men på vei til ferien er det litt av hvert i kroppen som slutter å virke. Etter masse dramatikk og deler av ferien tilbrakt på et sykehus, med totalt smakløs sykehusmat som den verste opplevelse­n, er man tilbake i Norge med skriveferd­igheter som en førsteklas­sing.

Trening både med tastatur og håndskrift må til med et lønnlig håp om at Voksenoppl­aeringen skal lykkes i å laere meg å skrive pent, noe laererne i grunnskole­n aldri klarte i løpet av ni skoleår.

Det hyggelige oppi de fysiske defektene er at mitt fravaer fra kroken bakerst i bystyresal­en åpenbart blir lagt merke til. Det kommer et bud hjem til meg med blomsterhi­lsen fra bystyret og ordføreren.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway