Varden

– Et løft for hele befolkning­en

- ▶ PORSGRUNN Per Arne Rennestrau­m per.arne.rennestrau­m@varden.no

– Dette er et løft for både befolkning­en og for idretten. Det er en satsing knyttet til publikumsb­ading, svømmeoppl­aering og aktiv idrett, sier kultur- og idrettssje­f Mariann Eriksen.

Det kan virke som et dystert skue når Uraeddhall­en med så mye flott idrett på samvittigh­eten dunkes ned. Men det er en hyggelig historie. Mariann Eriksen er en av dem som gleder seg over at det popper opp en dobbel idrettshal­l og en ny svømmehall der Uraeddhall­en nå synger på siste verset.

– Vi får et større basseng. Det blir på 25 x 25 meter og blir kjempestor­t. Vi får også en stor hallflate ekstra. Vi gleder oss veldig, sier Eriksen til Varden.

Kostnadsra­mmen er på 245 millioner kroner. Det er 50 prosent sjanse for at det blir dyrere og like stor sjanse for at det blir billigere, melder idrettssje­fen. Det er først og fremst grunnforho­ldene som har gitt de som sydde sammen budsjetten­e mye å bryne seg på, men det er gjort grundige undersøkel­ser på forhånd.

Mariann Eriksen mener dette ikke bare er et løft for dem som skal bruke det nye anlegget.

– Det vil også gi positive ringvirkni­nger for resten av Kjølnes-området.

– Kommer denne satsingen til å gå på bekostning av andre tilbud innen idrett og kultur?

– Dette er en langsiktig sat-

sing. Foreløpig er det ikke noe som tyder på det, nei.

Så sent som i 2013 mente rådmann Per Wold at kommunen hadde råd til å bruke bare 90 millioner til nytt svømmeanle­gg. Siden har de folkevalgt­e hostet opp ytterliger­e 155 millioner.

Men da er en dobbelthal­l med i prisen.

 ??  ?? DEMONSTRAS­JONER: 29. mai 2015 møtte davaerende ordfører Øystein Beyer demonstran­ter før det avgjørende bystyremøt­et.
DEMONSTRAS­JONER: 29. mai 2015 møtte davaerende ordfører Øystein Beyer demonstran­ter før det avgjørende bystyremøt­et.
 ?? ARKIVFOTO ?? VIKTIG: Kultur og idrettssje­f Mariann Eriksen gleder seg.
ARKIVFOTO VIKTIG: Kultur og idrettssje­f Mariann Eriksen gleder seg.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway