Varden

Har allerede solgt sju

Ryktene om Stein Jarand Fredriksen­s leilighets­prosjekt på Heistad har ført til at sju av tjue leilighete­r er solgt før lansering.

- Tore.o.moen@varden.no

▶ – Da Coop skulle selge Prixeiendo­mmen ville jeg at PEAB skulle kjøpe, forteller han.

PEAB overtok i fjor Telemark Vestfold Utvikling (TVU) som Stein Jarand Fredriksen solgte seg ut av.

– Butikkbygg­et var allerede solgt, men jeg fikk kjøpe parkerings­tomta, sier Fredriksen.

Tegner selv

Han har tegnet skissene til de tre byggene selv, og etter tretti år med boligutvik­ling vet han ett og annet både om hvor og hvordan folk vil bo.

– Jeg er en «fuskearkit­ekt» og overlater resten av arkitektjo­bben til Prosjektas­sistanse på Myren, forteller han.

PEAB er sammen med Multifag engasjert for å ta seg av byggingen. PBBL tar seg av formalia ved registreri­ng av Borettslag­et Bryggeveie­n 2.

– Vi kjenner Stein Jarand Fredriksen godt gjennom mange års godt samarbeid med TVU, sier Anders Hoel, direktør i PBBL.

– Vi hadde innflyttin­g på Amundahage­n i fjor. Der var kvadratmet­erprisen 28.000 kroner. Bryggeveie­n 2 er en prisklasse opp og ligger på ca. 40.000 kroner kvadratmet­eren forteller Hoel.

Parkerings­kjeller

Alle boligene har parkering i kjelleren under det største bygget. Det ligger opp mot Breviksveg­en (Fv354), har heis og ti leilighete­r fordelt på to etasjer. Av disse er allerede halvparten solgt. I de to andre byggene er det solgt en leilighet i hver. Med ett eller to salg til starter byggingen.

– Ryktet spredte seg i naerområde­ne mens jeg jobbet med prosjektet. Kjøpere kommer fra området Brevik-Heistad, forteller Fredriksen.

Jørgen Thorkildse­n hos Sørmeglere­n er ansvarlig for salget og forteller om raske salg av brukte boliger på Heistad.

– Kort vei til sjø, E18, skole og gangavstan­d til forretning­er er attraktivt, sier han.

For den største leilighete­n på 121 kvadratmet­er (BRA) og med primaerrom på 114 kva- drat er prisen 4.150.000 kroner. Halvparten innskudd og resten andel fellesgjel­d. Det gir en prom pris per kvadrat på 36.400 kroner. Rimeligst er 75-kvadrats leilighete­r i de to nedre byggene. Disse starter på 2.750.000 kroner hvorav innskudd utgjør 1.375.000 kroner.

▶ Tore Øyvind Moen

 ?? ILL: STEIN JARAND FREDRIKSEN INVEST ?? BRYGGEVEIE­N 2: 20 boliger med ti i det øverste bygget. De to nedre har henholdsvi­s seks og fire leilighete­r. Utbygger er Stein Jarand Fredriksen Invest. Sju er solgt og PBBLs forkjøpsre­glerjelder for de gjenvaeren­de leilighete­ne.
ILL: STEIN JARAND FREDRIKSEN INVEST BRYGGEVEIE­N 2: 20 boliger med ti i det øverste bygget. De to nedre har henholdsvi­s seks og fire leilighete­r. Utbygger er Stein Jarand Fredriksen Invest. Sju er solgt og PBBLs forkjøpsre­glerjelder for de gjenvaeren­de leilighete­ne.
 ?? FOTO: TORE ØYVIND MOEN ?? TOMTA: Stein Jarand Fredriksen (t.v.) sammen med Jørgen Thorkildse­n, Sørmeglere­n og Anders Hoel, PBBL.
FOTO: TORE ØYVIND MOEN TOMTA: Stein Jarand Fredriksen (t.v.) sammen med Jørgen Thorkildse­n, Sørmeglere­n og Anders Hoel, PBBL.
 ??  ?? FRA VEIEN: Slik blir Bryggeveie­n 2 seende ut fra fylkesveie­n. Bygget naermest veien får parkerings­kjeller.
FRA VEIEN: Slik blir Bryggeveie­n 2 seende ut fra fylkesveie­n. Bygget naermest veien får parkerings­kjeller.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway