Varden

Penger til flyplassen

Naeringsut­valget i fylket bevilget 10 millioner kroner til utvidelse av rullebanen på flyplassen.

- Knut Heggenes knut.heggenes@varden.no

Ordfører Gry Fuglestvei­t (Ap) på Notodden er både rørt og takknemlig for at fylkespoli­tikerne gjorde et enstemmig vedtak. Det betyr at Pilot Flight Academy etablerer seg på Notodden med både studenter og instruktør­er allerede i juni i år.

En gledens dag

Pilot flyskole har base på Torp. Kapasitete­n er sprengt, og de har lenge ønsket en baseetable­ring også på Notodden. Hinderet har vaert at rullebanen er for kort uten at fylkesveie­n over banen stenges. Nå blir rullebanen forlenget med 200 meter.

– Ja, dette er virkelig en gledens dag, stråler ordfører Gry Fuglestvei­t til Varden.

– Jeg vil berømme utvalgets politikere med Jørund Ruud (Ap) og Terje Riis-Johansen (Sp) i spissen, som kom fram til et omforent forslag om å bevilge 10 millioner kroner. Kommunen har allerede bevilget 5 millioner. Nå skal alle gode krefter i Notodden sammen sørge for å hente inn de siste 5 millionene til utvidelsen av rullebanen. De totale kostnadene vil bli rundt 20 millioner, sier Fuglestvei­t.

Norden største flyskole

Pilot Flight Academy bruker allerede flyverkste­det på Notodden til vedlikehol­d av sin flypark. Nå vil flere av skoleflyen­e få permanent base ved flyplassen. På kort sikt har Pilots daglige leder Frode Granlund antydet at det vil bli rundt 15 ansatte og 50 studenter knyttet til Notodden-avdelingen.

På lang sikt kan antallet bli langt større. Behovet for piloter er stadig økende. Pilot er allerede Nordens største flyskole med sine 160 studenter. Tallet økes til 200 allerede i juni.

 ??  ??
 ??  ?? GLAD: Ordfører Gry Bløchlinge­r, NUAS-leder John Terje Veseth (f.v.), flyplassle­der Dag Flåterud og Pilot-lederne Frode Granlund og Runar Vassbotten.
GLAD: Ordfører Gry Bløchlinge­r, NUAS-leder John Terje Veseth (f.v.), flyplassle­der Dag Flåterud og Pilot-lederne Frode Granlund og Runar Vassbotten.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway