Varden

Må spisse profilen

Kunsthall Grenland har fått beskjed om å spisse sitt kunstfagli­ge fokus, dersom de fortsatt skal få støtte til driften fra Norsk kulturråd.

- ▶ Vendy Berg Hegle vendy.berg.hegle@varden.no

– Her er det bare å brette opp ermene, sier Andreas Rishovd, daglig leder for Kunsthall Grenland. Han og styreleder Trude Lyng var mandag i Oslo for å ha møte med Norsk kulturråd.

Bakgrunnen er at Kunsthall Grenland har fått beskjed om at rådet vurderer å fase ut driftsstøt­ten deres de kommende årene.

Tar signalene på alvor

Rishovd betegner møtet som «relativt konstrukti­vt», og opplyser at det kom fram at kulturråde­t ønsker at de spisser profilen og sitt kunstfagli­ge innhold. hvis de skal få fortsette på dagens ordning.

– Det er en tung beskjed å få. Det føles som om vi har blitt veid og funnet for lette, men nå er vi klare til å brette opp ermene. Dette er signaler vi tar på alvor og vil etter beste evne forsøke å finne en ny modell og forhåpentl­igvis oppfylle kravene for å beholde driftsstøt­ten, sier Rishovd.

Gjennomgan­g av alle

I fjor høst gikk et nytt billedkuns­tutvalg i kulturråde­t gjennom alle de 34 kunsthalle­ne i Norge som får driftsstøt­te.

15 av dem har fått varsel om mulig reduksjon i driftsstøt­te, og fire, deriblant Kunsthall Grenland, har fått varsel om mulig utfasing. Scenarioet Kunsthall Grenland har fått forespeile­t er at en reduksjon på 25 prosent i 2019 og ytterliger­e 60 prosent (altså 85 prosent totalt) i 2020. De har mottatt 800.000 kroner i driftsstøt­te de siste årene.

Rishovd opplyser at de setter i gang prosessen umiddelbar­t.

– Vi vil bruke tid på å involvere flere aktører i prosessen. En av de tingene kulturråde­t trakk fram som saeregent for Kunsthall Grenland er vårt arbeid med det keramiske feltet og Greenlight­district, men hva vi vil legge vekt på er for tidlig å si nå, sier han.

Kunsthall Grenland åpnet i 2013 i AElvespeil­et, og er en del av et større nettverk med kunsthalle­r som har som innretning at de skal stille ut samtidskun­st på et ikke-kommersiel­t grunnlag.

 ?? FOTO: PER-ÅGE ERIKSEN ?? MÅ FINNE NY MODELL: Andreas Rishovd, daglig leder ved Kunsthall Grenland, sier de har fått beskjed av Kulturråde­t om å spisse profilen for å unngå å miste store deler av driftsstøt­ten fra dem. Her med Line Ruud Ørslien fra åpningsdag­en til Kunsthall...
FOTO: PER-ÅGE ERIKSEN MÅ FINNE NY MODELL: Andreas Rishovd, daglig leder ved Kunsthall Grenland, sier de har fått beskjed av Kulturråde­t om å spisse profilen for å unngå å miste store deler av driftsstøt­ten fra dem. Her med Line Ruud Ørslien fra åpningsdag­en til Kunsthall...

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway