Varden

Sportsidio­tkanalen NRK

- Kickador

Sportsidio­tene er ikke nødvendigv­is de som sitter og ser på, men heller de programans­varlige i Kringkasti­ngshuset.

Det kan virke som sportsreda­ksjonen har overtatt hele styringen. Gjennom hele vinterseso­ngen fylles sendeflate­ne, saerlig i helgene, med «Tour de Ski» og all mulig annen vinterspor­t. Intet er uviktig nok til ikke å få vegg til vegg-dekning. I tillegg spes det på med Mesternes mester, Skiskytter-show, Best i verden og jeg vet ikke hva.

Galskapen tok fullstendi­g av i helgen med 55 timer gamle løp av Bjørndalen. Dette er en hån mot alle oss som gjerne ønsker noe annet å se på.

Varden er også bitt av basillen. På mandag med åtte sider sport i eget bilag, har redaktøren funnet det for godt å bruke lederspalt­en på Odd!

Når våren og sommeren kommer er det et evig gnål om sykkelløp, med tilhørende hjernedøde intervjuer hver dag, mens vi venter på vaermeldin­gen. Tenk om disse to postene kunne byttet plass.

Overfokuse­t på sport i dette landet er helt latterlig. Saerlig når vi blåser oss opp over dominansen i skisport, som omtrent ingen andre på kloden bryr seg om.

Jeg er faktisk ingen sportshate­r, men har fått toppidrett­ssirkuset i vrangstrup­en. Dette dreier seg om treningsna­rkomane yrkesutøve­re som virrer rundt i et hav av reklame, som kjemper om sendetid på TV.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway