Varden

Går videre med utvidelse

- Jan.bjorn.taranrod@varden.no

Onsdag gikk styret ved Sykehuset Telemark HF inn for å gå videre med planene om å utvide sykehuset.

Styret godkjente den framlagte idéfaserap­porten for prosjekt «Utbygging somatikk Skien». Den vil danne grunnlag for en formell henvendels­e til Helse Sør-Øst RHF om å få starte «konseptfas­earbeidet».

Får fullmakt

Styret bestemte å gi fullmakt styreleder Per Anders Oksum og sykehusdir­ektør Tøm Helge Rønning om å ferdigstil­le søknaden om å gå videre. De to skal avholde avklarings­møter med eier før endelig søknad blir sendt denne – det regionale helseforet­aket på Hamar.

Varden har tidligere presentert de ulike alternativ­ene det har blitt jobbet med i det som kalles «idéfasen», som nå avsluttes. Det har ikke vaert meningen at styret onsdag skulle konkludere om hvilket alternativ det ønsker å satse på videre. Det skje om og når Sykehuset Telemark får lov til å gå inn i neste fase.

– Det vil først skje når vi går inn i konseptfas­ens del en. Om det skjer, har vi fram til august å lande et endelig alternativ, opplyser prosjektle­der, utbygging somatikk Skien, Annette Fure.

Trang økonomi

Det som imidlertid er helt klart, er at det sykehuset kommer til å føre opp et nybygg for stråletera­pi. Det har styreleder Per Anders Oksum klokkertro på.

– Det vi må se på nå, er mandatet til konseptfas­en, og hvordan vi skal gripe dette an, sier Oksum og forklarer at det er den trange økonomiske situasjone­n som gjør at en må tenke seg om.

– Men strålesent­er kommer vi til å gå i gang med, det er helt klart, sier Oksum.

To milliarder

– Det som kommer i tillegg, er at vi må holde den eksisteren­de bygningsma­ssen ved like i årene framover. Det kan fort koste to milliarder kroner, så det vil bli investert ved sykehuset framover. Men i første omgang må vi se på den balansen som nå foreligger, mener Oksum.

▶ Jan Bjørn Taranrød

 ?? FOTO: JAN BJØRN TARANRØD ?? VIL BYGGE: Per Anders Oksum vil gå videre med planene om å bygge et strålesent­er.
FOTO: JAN BJØRN TARANRØD VIL BYGGE: Per Anders Oksum vil gå videre med planene om å bygge et strålesent­er.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway